Dimarts, 14 de maig de 2024

Endesa i l'Ajuntament de Tremp signen un acord per fer visitable la central hidroelèctrica de Talarn

Pallars Digital 3 d'octubre de 2014 a les 10:23
Endesa i l´Ajuntament de Tremp han signat un acord de col·laboració per tal que una part de la central hidroelèctrica de Talarn esdevingui un espai cultural i pugui ser visitat.
 
Així, s´habilitarà l´antic taller mecànic de la central com a sala d´exposicions permanent, que passarà a ser gestionada pel consistori, i en la qual es preveu ubicar-hi en breu, i de forma fixa, la mostra "El Pallars il·lumina Catalunya", després de la seva singladura pel Principat en els últims anys.
 
Així mateix, l´acord, que l´han firmat l´alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i la responsable de la Unitat de Producció Hidràulica Ebre-Pirineus d´Endesa, María Ordóñez, també preveu realitzar una petita intervenció a la mateixa central perquè els visitants, com a complement de l´exposició, puguin també observar el funcionament de la instal·lació.
 
D´aquesta manera s´habilitarà una petita sala a l´exterior de la central des de la qual, i a través d´unes grans vidrieres, es puguin contemplar els alternadors i les turbines sense la necessitat de transitar per la sala de màquines i, per tant, sense interferir en el treball de l´empresa.
 
Amb aquesta actuació s´aconseguirà crear un itinerari turístic i cultural al Pallars Jussà entorn el món de les centrals hidroelèctriques i la història que les envolta, tot unint la central hidràulica de Talarn i el Museu Hidroelèctric de Catalunya a Capdella sota un mateix paraigües.
 
El projecte compta amb el suport de l´Ajuntament de Talarn que se sumaran a l´acord un cop s´hagi de gestionar el nou equipament turisticocultural.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor