Dimecres, 24 d'abril de 2024

Tremp proposa instal·lar calderes de biomassa a l'Acadèmia de Talarn, a l'Hospital i a la residència

L'alcalde Orrit creu que es donaria sortida a la massa forestal del municipi, es crearien llocs de treball i es reduirien costos de calefacció

Pallars Digital 30 de setembre de 2014 a les 07:22
Amb l'objectiu d'aprofitar els recursos forestals del municipi, l'Ajuntament de Tremp ha proposat a tres instal·lacions de la zona la substitució de calderes de gasoil per calderes de biomassa. L'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha dit que ha parlat amb la direcció de l'Hospital del Pallars, la Fundació Fiella i l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn per fer aquest canvi. 
 
L'Ajuntament posaria els boscos de propietat municipal, Forestal Catalana s'encarregaria de l'elaboració i distribució del producte i les instal·lacions guanyarien en estalvi econòmic. Orrit ha explicat que aquesta iniciativa en el cas de l'Hospital està molt avançada i es podria treure a concurs en uns dos mesos.
 
La proposta de l'Ajuntament és substituir les calderes de gasoil per calderes de biomassa. Aquestes calderes es nodririen amb la fusta dels boscos de l'Ajuntament de Tremp. D'aquesta manera es treballaria paral·lelament en la neteja dels boscos i en disminuir el perill d'incendis, ha dit Orrit.
 
De les tres propostes la que està més avançada és la de l'Hospital del Pallars. Pel que fa a l'Acadèmia de Talarn, l'alcalde de Tremp, ha exposat la proposta al ministeri de Defensa. Orrit espera una resposta satisfactòria a la iniciativa. 
 
L'alcalde de Tremp ha explicat que hi ha estudis econòmics que demostren la "bondat" de les propostes. Orrit destaca com a beneficis els estalvis econòmics, les millores ambientals, la creació de llocs de treball i la seguretat en els boscos.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor