Divendres, 17 de maig de 2024

El Pallars Sobirà posa en marxa un programa d'educació emocional per a joves de la comarca

El projecte planteja quatre línies d'acció destinades a alumnes, educadors, famílies i ciutadania en general

Pallars Digital 23 de setembre de 2014 a les 10:39
L'Oficina Jove del Pallars Sobirà ha posat en marxa el projecte 'No perdis el Nord!', un programa de suport a l'educació emocional per a adolescents. En destaca una proposta formativa adreçada a educadors que es realitza entre octubre i novembre, i oberta a la participació de tota persona interessada (amb prioritat però a professorat de secundària). El termini d'inscripcions acaba el 3 d'octubre.
 
Fins ara, aquest programa englobava les Jornades de Salut Activa i la Taula Sectorial d´Atenció a la Infància i adolescència. Amb els anys, però, s'ha detectat la necessitat d'ampliar l'abast d'aquest projecte i centrar el conjunt d´actuacions de prevenció de riscos psicosocials i de salut dels adolescents i joves en el reforç de les competències i habilitats emocionals d'aquests.
 
Així, el projecte 'No perdis el Nord!' planteja quatre línies d´acció destinades cadascuna a un segment de població: Un programa d'activitats i tallers a desenvolupar a tutoria a alumnes de secundària, un curs de formació per a educadors, el programa 'Créixer en famílies' adreçat a pares i mares d'adolescents i un programa d´entrevistes adreçat a la ciutadania en general on recollir testimonis d'experiències vitals significatives. 
 
Aquest programa es coordina des de la taula intersectorial d'Atenció a la Infància i adolescència, on participen els serveis públics de la comarca amb competències en aquest àmbit.
 
Trobareu més informació a la pàgina web del projecte o posant-vos en contacte amb l'Oficina Jove del Pallars Sobirà al telèfon 973.620.999 (Sílvia / Aram) o a través del correu electrònic oficinajove@pallarssobira.cat

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor