Diumenge, 5 de maig de 2024

Torna el Noguera Pallaresa River Festival a Llavorsí amb 300 palistes d'arreu del món

El certamen i la Rialp Matxicots sumen esforços amb perspectives de crear un ambiciós projecte de futur

Pallars Digital 19 de setembre de 2014 a les 09:15
Aquest dijous han començat les activitats a Llavorsí de la 4ª edició del Noguera Pallaresa River Festival, un esdeveniment pensat pels amants del kayak i els esports de riu en general i organitzat conjuntament per RocRoi, Yeti Emotions i Paddle in Spain.
 
Enguany la festa comptarà amb uns 300 participants vinguts de diferents països de tot el món com França o Escòcia. El Noguera Pallaresa River pren com a referència festivals similars que es celebren als Estats Units i que tenen molt èxit. Amb només tres anys, el Noguera Pallaresa River Festival s'ha consolidat com un dels festivals de referència de l'estat espanyol.
 
El festival va començar ahir, però no serà fins dissabte quan es concentraran els actes més importants. Com a novetat d'enguany, s'han organitzat uns cursos d'introducció i iniciació, on s'han inscrit més de 20 nous palistes. Per dissabte estan previstos diferents clínics i xerrades, impartits per prestigiosos palistes com el francès Mathieu Dumolin, l'escocès Dougie Shannon o el català Oriol Colomé.
 
Durant cinc dies els participants han realitzat diferents cursos dins del món del kayak, complementats amb activitats més festives. Cal tenir en compte que en molts països és difícil disposar del volum d'aigua del Noguera Pallaresa ni de temperatures tan suaus en aquesta època de l'any.
 
El Noguera Pallaresa River Festival marca el final de temporada d'aigües braves i pretén donar a conèixer el riu arreu del món.
 
Integració amb la Rialp Matxicots
 
Una altra novetat d'enguany és que el sopar, la projecció dels vídeos i la festa posterior de dissabte tindrà lloc a Rialp, ja que s'ha organitzat conjuntament amb la Rialp Matxicots, la cursa de muntanya que també es disputa aquest cap de setmana.
 
Segons explica el director del NPRF, Lluís Rabaneda, la intenció de cara a futures edicions és sumar esforços entre tots dos esdeveniments i muntar un cap de setmana multidisciplinar i outdoor. Rabaneda explica que en aquest projecte, que podria iniciar-se l'any que ve, "les organitzacions tècniques del NPRF i la Rialp Matxicots es mantindrien independents però la part logística comuna es faria conjunta". 
 
Aquest sistema s'emmiralla en el model dels Natural Games de Millau, una població francesa d'uns 20.000 habitants que aconsegueix reunir prop de 40.000 persones durant 4 dies. Els participants competeixen en diferents disciplines com el parapent, el kayak, la BTT, o les curses de muntanya i paral·lelament, cada nit s'organitzen concerts de nivell.
 
Rabaneda ha indicat que un cop finalitzi el NPRF d'enguany, les organitzacions de les dos proves s'asseuran per començar a establir les bases d'aquesta futura competició, que portaria al Pallars unes mil persones durant un cap de setmana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor