Diumenge, 5 de maig de 2024

Víctor Orrit nega en la seva declaració que mai hagi cobrat cap sobresou de la FMC

L'alcalde de Tremp va ser l'últim dels alcaldes en declarar ahir al vespre davant de la jutgessa de Sabadell

Pallars Digital 10 de setembre de 2014 a les 08:50
L'alcalde de Tremp, el socialista Víctor Orrit, va ser ahir l'últim alcalde a declarar com a imputat davant de la jutgessa de Sabadell del cas Mercuri que investiga els suposats sobresous a 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que han acabat de ser interrogats aquest dimarts.
 
Tal i com explica en declaracions a Catalunya Ràdio, Orrit va dir en la seva intervenció que ell mai ha cobrat res de la FMC. Els altres deu alcaldes que han declarat aquest dimarts, els últims imputats que quedaven per ser interrogats, han assegurat que ells cobraven per la feina que feien i la responsabilitat que tenien, i que si en els pressupostos constava que eren dietes, la culpa és del secretari general, Adolfo Moreno Sansano, o de l'expresident, Manuel Bustos.
 
Fonts jurídiques han explicat a l'ACN que l'alcaldesa de Matadepera, Mireia Solsona, ha estat l'únic càrrec que ha admès que el sou de la FMC podia ser un sou públic i per tant incompatible amb el sou d'alcalde. Tres o quatre alcaldes més imputats van renunciar als pagaments de la FMC.
 
Aquest dimarts també han declarat el nou president de la FMC, després de la dimissió de Bustos, Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar (Maresme). Després d'ell ho han fet Joan Castaño (Sant Celoni, PSC), Jordi San José Buenaventura (Sant Feliu de Llobregat, ICV), Teodoro Romero (Santa Margarida de Montbui, PSC), Isabel Garcia (Santa Perpètua de Mogoda, ICV), Esther Pujol (Tiana, PSC), Llorenç Artigas (Vilassar de Dalt, ICV-EPM), Montserrat Mundi (Sant Quirze del Vallès, CiU), Estanislau Puig (L'Escala, PSC), a més del trempolí Víctor Orrit (Tremp, PSC) i de l'esmentada Mireia Solsona.
 
Amb les declaracions d'aquest dimarts s'ha fet el primer tràmit important del cas i ara s'està a l'espera que les parts o la jutgessa demanin més diligències. Els advocats dels alcaldes que no van cobrar res ja n'han demanat la desimputació.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor