Dilluns, 29 d'abril de 2024

El X Festival del Romànic i dels Castells de Frontera entra a la recta final amb gran èxit de públic

Al voltant d'unes 100 persones van assistir al tercer concert celebrat al Castell de Llordà

Pallars Digital 7 d'agost de 2014 a les 09:54
La Conca Dellà ha estat escenari del concert 'Per una sola veu, 10 cançons per a veu i guitarra', de Jaume Torrent , sobre el cicle de poemes homònim de Carles Riba, inclòs dins del Festival del Romànic i dels Castells de Frontera. Aquest esdeveniment musical va aplegar prop de 100 persones, l´aforament màxim que permet aquest acollidor espai, cosa que va provocar que una vintena de persones quedessin sense entrada. 
 
El lirisme, el dramatisme, l'atmosfera festiva, la melangia, la inquietud, la tendresa i la nostàlgia van estar presents en els poemes convertits en melodia pel guitarrista Jaume Torrent i la soprano Susanna Crespo. També van participar en l´espectacle el filòleg i escriptor, Jordi Mir, i el director del Festival, Xavier Baulies, recitant diversos poemes per introduir algunes de les cançons. Entre els assistents al concert destaca la presència de l´escriptor Jaume Cabré, autor de les conegudes novel·les 'Jo Confesso' o 'Les Veus del Pamano'. 
 
Un cop acabat el concert, els assistents van gaudir d´un tast de vins i formatges ofert per l´ajuntament d´Isona i Conca Dellà i productors de l´entorn com les bodegues Sauvella, Terrer del Pallars i Xic's de Cal Borrech i els formatges de Basturs, amb l´objectiu de donar a conèixer i  impulsar els productes de la zona en el marc incomparable del Castell de Llordà.  
 
Amb el concert de Llordà s´arriba a l´equador del X Festival del Romànic i dels Castells de Frontera, que un any més està sent un èxit de públic superant fins al moment els 350 espectadors. El primer dels concerts va tenir lloc al Castell de Mur, on van actuar el grup de cambra vocal Música Reservata i el va seguir el concert a l'Església de Santa Maria de Llimiana, aquest cop amb la Coral Polifònica de Tremp a l'escenari. 
 
El programa inclou dos concerts més en aquest cas gratuïts, un a l'església de Salàs de Pallars el dia 9 d'agost, i el darrer a l'ermita de la Mare de Déu de la Plana, a Pessonada, el dia 16 d'agost. Ambdós concerts tindran lloc a les 21 hores. 
 
El Consell Comarcal del Pallars Jussà, juntament amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida, impulsors del Festival, continuaran treballant per a que l'any vinent aquest esdeveniment torni a obtenir un èxit similar i mantingui les xifres d´assistents d´aquests dos últims anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor