Dilluns, 6 de maig de 2024

Es constitueix la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu

Exercirà les seves competències a les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà

Pallars Digital 25 de juliol de 2014 a les 07:28
La Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Alt Pirineu s'ha constituït aquest dijous i ha celebrat la seva primera sessió a la Seu d'Urgell. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assistit a la primera sessió de la comissió que exercirà les seves competències a les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. 
 
La de l'Alt Pirineu se suma així a les vuit comissions que ja existeixen a Catalunya. El conseller Vila ha afirmat que "això és una aposta per descentralitzar el Govern de la Generalitat i perquè el territori pugui prendre i formi part de la presa de les seves principals decisions", per tal d'aconseguir una major transparència en la tramitació d'expedients.
 
La nova comissió, que es reunirà cada dos mesos de forma itinerant, la formaran 36 persones amb la següent composició: un president, el director general d'Urbanisme; vuit representants del Departament; vuit representants d'altres departament de la Generalitat; sis representants dels ens locals i un del consell de vegueria, que de forma transitòria, ocuparà un representant de la diputació de Lleida; set representants de col·legis professionals; i tres persones de lliure designació que nomena el conseller. 
 
A les reunions, amb dret a veu, però no a vot, assisteixen un representant de l'Administració de l'Estat i els alcaldes del Pirineu quan es consideri plantejament del seu municipi. La seu de la Comissió s'ubicarà als Serveis Territorials d'Urbanisme de Lleida mentre no es despleguin els corresponents a l'Alt Pirineu.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor