Diumenge, 5 de maig de 2024

Imputat l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, acusat d'haver cobrat dietes irregulars de la FMC

La jutgessa de Sabadell ha imputat els 40 alcaldes no aforats i els cita a declarar a principis de setembre

Pallars Digital 24 de juliol de 2014 a les 17:41
La jutgessa de Sabadell que investiga el cas Mercuri ha imputat 40 dels 44 alcaldes de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien cobrat dietes suposadament irregulars entre 2011 i 2012, i entre els quals es troba l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit. Al batlle socialista se l'acusa d'haver cobrat 2.249 euros entre 2011 i 2012.
 
Segons la investigació, l'expresident de la FMC, Manuel Bustos, hauria promogut un sistema de sobresous camuflats segons el lloc que ocupaven els alcaldes en l'organigrama de l'entitat i no segons els desplaçaments o àpats fets. Els quatre alcaldes no imputats són diputats i, per tant, aforats, i haurà de ser un tribunal superior qui decideixi si els imputa o no. També ha estat imputat el secretari de l'entitat, i el jutge li atribueix a ell i als 40 alcaldes un delicte contra l'administració pública.
 
Els quatre aforats són Teresa Jordà, exalcaldessa de Ripoll i diputada d'ERC al Congrés; Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels; Josep Cosconera, alcalde de Guissona; i Carles Pellicer, alcalde de Reus, tots tres diputats al Parlament pel PP, ERC i CiU respectivament. Si finalment s'imputés els tres diputats de la cambra catalana, tota la causa hauria de ser investigada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però si Jordà també fos imputada, el cas passaria a mans del Tribunal Suprem. La jutgessa ha citat a declarar tots els imputats els dies 3, 4, 5 i 9 de setembre.
 
La Fiscalia Anticorrupció ja va explicar que veia clars indicis de delicte després d'analitzar l'informe que la jutgessa va encarregar als Mossos d'Esquadra. L'esclat de l'escàndol va provocar la dimissió de Bustos de tots els seus càrrecs a l'Ajuntament de Sabadell i a la Diputació, el nomenament d'un nou secretari general de la FMC i la dimissió dels càrrecs de CiU dins de la FMC. Molts alcaldes han dit sentir-se enganyats i han retornat els diners cobrats, que van dels quasi 24.000 euros de Bustos als 800 d'alguns altres alcaldes.
 
Alguns alcaldes ja han començat a reaccionar a les imputacions. El primer ha estat l'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), que ho ha anunciat al seu Twitter i ha convocat una roda de premsa. L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), ha mostrat, també a les xarxes socials, la seva confiança en la justícia, i ha demanat que aquesta actuï amb "fermesa" si algú ha comès alguna irregularitat. A més, s'ha mostrat "indignada" amb el cas però "tranquil·la" perquè podrà "aclarir" al jutjat la seva "total innocència".
 
Altres dels imputats destacats són l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos; Josep Fèlix Ballesteros, de Tarragona; David Rodríguez González, de Solsona; Teresa Ginestar, de Mollerussa o Anna Pagans, exalcaldessa de Girona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor