Dilluns, 29 d'abril de 2024

Arrenca el Festival del Romànic i dels Castells de Frontera del Jussà

El primer dels concerts tindrà lloc aquest cap de setmana al Castell de Mur amb la Musica Reservata de Barcelona

Pallars Digital 17 de juliol de 2014 a les 10:51
El Festival del Romànic i Castells de Frontera 2014 dóna el tret de sortida aquest cap de setmana amb un concert al Castell de Mur fent un passeig per la polifonia amb el grup cambra vocal, Musica Reservata de Barcelona, que presenta l´obra Ars Religio.
 
El festival, que enguany arriba a la seva desena edició, és una aposta del Consell Comarcal del Pallars Jussà i l´Institut d´Estudis Ilerdencs, sota la direcció artística de Xavier Baulies, que té com a objectiu posar en valor el patrimoni romànic del Pallars Jussà a partir del maridatge amb la música clàssica de diferents èpoques.
 
El festival inclou també altres dos concerts, el primer el dissabte 26 de juliol a l´església de Santa Maria de Llimiana (s. XI), on la Coral Polifònica de Tremp presentarà el programa Cum Gaudio. El darrer dels concerts serà diumenge 3 d´agost al Castell de Llordà (s. XI), on la soprano Susanna Crespo Held i el guitarrista i compositor Jaume Torrent ompliran de música i poesia l´espai de cambra del Festival amb el programa Per a una sola veu.
 
El Consell Comarcal del Pallars Jussà també col·labora en l´organització d´altres esdeveniments musicals que tenen lloc en espais únics de la comarca com l´ermita romànica de la Mare de Déu de la Plana de Pessonada el 16 d´agost i a l´església de Salàs del Pallars el 9 d´agost.
 
En els seus 10 anys d´història han passat pel Festival grups i solistes reconeguts com, per exemple, el Cor Vivaldi, Pere Bardagí, Maria Hinojosa, entre altres, i, en les darreres edicions, s´ha incorporat també la participació de formacions musicals del Pallars que ha permès aconseguir encara més vinculació territorial.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor