Diumenge, 5 de maig de 2024

Arxivada la causa contra el detingut per atropellar un vianant a Sort i fugir sense auxiliar-lo

L'Audiència de Lleida considera que no hi ha prou proves per responsabilitzar penalment dels fets al conductor

Pallars Digital 2 de juliol de 2014 a les 07:51
L'Audiència de Lleida ha arxivat la causa contra el conductor detingut per atropellar l'octubre de 2012 un vianant a Sort i fugir sense auxiliar-lo. Considera que no hi ha prou proves per responsabilitzar penalment dels fets al conductor, de nacionalitat espanyola, veí de Sort de 58 anys. 
 
Segons la interlocutòria, la víctima, un home d'origen peruà de 39 anys que va quedar ferit de gravetat, caminava per la dreta de la carretera, de nit, amb boira i sense cap tipus de reflectant. A més, el conductor circulava a 20 quilòmetres per hora per sota de la velocitat màxima permesa. 
 
Pel que fa a la possible indemnització per les lesions causades i per la presumpta fugida, recomana la reclamació per via civil. Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte de lesions i omissió del deure de socors. 
 
Els fets van tenir lloc a quarts d'onze de la nit de dissabte 13 d'octubre de 2012, al quilòmetre 279 de la N-260, al terme municipal de Sort, quan un vehicle va atropellar un ciutadà peruà de 38 anys -que va resultar ferit d'extrema gravetat- i posteriorment va fugir sense auxiliar-lo. Arran dels fets, els Mossos van obrir una investigació que va permetre localitzar i detenir a la Seu d'Urgell al conductor del vehicle causant de l'atropellament. La víctima va estar ingressada a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat crític.
 
L'Audiència ha arxivat el cas, donant així la raó al jutjat de Tremp, ja que, segons la interlocutòria, la víctima caminava antireglamentàriament per la carretera ja que ho feia per la dreta, de nit, amb boira i sense cap tipus de reflectant, la qual cosa "representa un risc objectiu greu" ja que en aquestes condicions era difícil que els usuaris de la carretera poguessin detectar la seva presència. 
 
Segons recull la interlocutòria, l'atestat policial explica que el conductor circulava entre 44 i 55 quilòmetres per hora, quan el límit permès en aquell tram era de 70. També recull que el conductor va fer una maniobra per esquivar el vianant però que no va poder evitar colpejar-lo amb el retrovisor. 
 
La família de la víctima reclama justícia ja que assegura que l'home actualment pateix seqüeles físiques i psíquiques. L'Audiència recomana a la família que reclami una indemnització per la via civil.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor