Diumenge, 28 d'abril de 2024

La Ribalera celebra la seva 3a edició amb gairebé un centenar més de corredors

Aquesta cursa de muntanya, que es disputa a Tírvia, està organitzada per l'Agrupació Excursionista Catalunya

Pallars Digital 30 de juny de 2014 a les 09:12
Tírvia ha acollit aquest diumenge per tercer any consecutiu la Cursa per Alta Muntanya La Ribalera. La prova està coordinada i dirigida per l'Agrupació Excursionista Catalunya, amb la col·laboració dels ajuntaments de Tírvia i Farrera i el suport dels Ajuntaments d´Os de Cívis i de la Vall Ferrera. 
 
Com ja es va fer en l'edició de l'any anterior, enguany s'han disputat dos curses, la Ribalera38, de 38 quilòmetres i la Ribalera23, de 23.
 
Les dues curses, amb sortida i arribada a Tírvia, transcorren per camins de muntanya, corriols i pistes forestals dels termes municipals de Tírvia, Araós, Burg, Farrera i Os de Civís. Al recorregut llarg s'assoleixen els 2.800 metres de desnivell positiu, i s'arriba fins el cim de Salòria. En total, hi han participat més de 200 corredors.
 
La prova forma part del calendari de curses de les Lligues Correpallars i KorrePirineus. Els guanyadors han estat Sergi Furio, que es va adjudicar la prova curta, i Xavier Espiña a la llarga.
 
La modalitat curta, coincideix en el recorregut de la cursa llarga fins a coll de Màniga, on es desvia cap a la Font Negra i ressegueix altre cop el retorn cap a Tírvia pel mateix traçat que la Ribalera38.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor