Dilluns, 29 d'abril de 2024

Es presenten les bases de la 4ª Beca de recerca Mossèn Jesús Castells

Dotada de 3.000 euros, s'atorga al millor projecte centrat en qualsevol fons documental dipositat a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà

Pallars Digital 11 de juny de 2014 a les 14:02
Aquest dimecres s'han presentat a la sala de consulta de l´Arxiu Comarcal del Pallars Jussà les bases de la 4ª beca de recerca Mn. Jesús Castells i Serra 2013, amb seu a Tremp. L´acte de presentació ha anat a càrrec del director d l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, Fernando Lázaro, del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, de l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i del director de l'IDAPA, Pere Porta. 
 
La beca, creada conjuntament per l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment de la cultura a la comarca del Pallars Jussà, i en especial el món de la història. 
 
Aquesta beca, dotada de 3.000 EUR, s´atorga al millor projecte inèdit sobre història i qualsevol altre àmbit d´estudi sempre i quan el treball se centri en qualsevol fons documental dipositat a l´Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. El termini de presentació de la documentació serà fins al dia 31 de juliol de 2014 inclòs.
 
Durant la presentació de les bases, s´ha deixat en evidència la consolidació de la beca, que arriba a la seva quarta edició, i que aquesta serveix a la comarca per homenatjar la figura de Jesús Castells i Serra, investigador i preservador del llegat documental recuperat i conservat pel seu pare. 
 
Joan Ubach ha destacat l'èxit que suposa organitzar conjuntament la Beca entre el Consell Comarcal, l'Ajuntament de Tremp i el Departament de Cultura. Així mateix, ha volgut agrair la col·laboració de l'IDAPA en la publicació dels treballs guanyadors en format paper.
 
Pere Porta ha destacat que la Beca serveix per arrelar el jovent al territori. Víctor Orrit, per la seva banda, ha valorat el fet d'haver arribat a la quarta edició i ha destacat que la Beca Jesús Castells del Pallars Jussà és, possiblement, "una iniciativa única" al Pirineu i de les poques que es fan a Catalunya.
 
En els propers dies es podran consultar les bases de la 4ª edició, a les pàgines web del Consell Comarcal, de l'Ajuntament i a la web de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. També es poden consultar en format paper al mateix Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor