Dijous, 2 de maig de 2024

El vi, la gastronomia i l'artesania centren l'atenció de les fires de Rialp i Talarn

Centenars de persones han visitat les dos poblacions pallareses aquest cap de setmana aprofitant les bones temperatures i la nombrosa oferta

Pallars Digital 9 de juny de 2014 a les 09:30
Centenars de persones han omplert durant el cap de setmana els carrers de Rialp i Talarn en les seves respectives fires, aprofitant la nombrosa oferta d'activitats i el temps estiuenc que ha fet tan dissabte com diumenge.
 
A Rialp va tenir lloc la V edició de la Fira dels Oficis i Menestrals centrada en l´activitat tèxtil del passat segle a la localitat. Van participar un total de 21 artesans i més de 50 parades, fet que confirma i consolida aquesta fira de només cinc anys d'existència. Aquesta activitat, però, va agafar el relleu de la Fira del Bestiar, que va arribar a la trentena d´edicions, però que es va anar perdent per la substitució al camp dels animals pels vehicles a motor. 
 
L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, va indicar que es tracta d'una fira consolidada, "que volem que es converteixi en un referent a Lleida en aquest àmbit pel seu alt grau d'acceptació". 
 
L'Ajuntament de Rialp ha fixat en 2.000 les persones que han visitat la fira i han pogut aprendre de primera mà els secrets dels antics oficis, i la importància i el pes que van tenir i tenen en el territori. Durant tot el cap de setmana, els restaurants de Rialp han ofert un menú, amb la carn de poltre com a ingredient destacat. 
 
Talarn, capital del vi pirinenc
 
Talarn va rebre uns 1.500 visitants en la quarta edició de la Fira del Vi del Pirineu, en la qual van participar 18 restaurants i vuit cellers, molts dels quals van esgotar existències. 
 
Un total de 350 persones van recórrer els sis cellers participants en l´exhibició de dissabte al matí. A la tarda, una vintena de famílies van ensenyar els seus cellers particulars. En la jornada de diumenge, va tenir lloc degustació a la plaça de la vila en la qual hi van ser presents 8 expositors. A més, 18 restaurants de la comarca oferiran durant aquest mes de juny menús enològics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor