Dimecres, 24 d'abril de 2024

Més de 350 ciclistes participaran demà a la XV Marxa «La Bonaigua»

La prova, organitzada per l'Sprint Ciclo Club Pobla, està dedicada enguany a Pep Boixareu, mort l'any passat

Pallars Digital 6 de juny de 2014 a les 10:22
La catorzena edició de la Marxa Cicloesportiva La Bonaigua comptarà demà amb la participació de més de 350 ciclistes provinents d'arreu de Catalunya i del País Basc. L'edició d'aquest any està dedicada a Pep Boixareu, que era un company del Sprint Ciclo Club Pobla, que va morir l'any passat. Abans de la sortida dels corredors, es presentarà la pancarta i es farà un petit i sincer homenatge a la seva figura, tant lligada al ciclisme poblatà. 
 
La Bonaigua és una prova clàssica dins del calendari català de l'especialitat, organitzada per l'Sprint Ciclo Club Pobla i que aquest any comptarà amb dos traçats. Seran, concretament, 368 els ciclistes que disputaran la mítica prova. 
 
El recorregut més llarg, anomenat 'Superbonaigua', sortirà a les 8:30h des del pavelló de La Pobla de Segur i passarà per les poblacions de Senterada, Montcortès, Gerri de la Sal, Sort, Llavorsí i Esterri d'Àneu, abans de coronar la Bonaigua. Després, els ciclistes passaran per Viella, Vilaller, el Pont de Suert i els ports de Viu de Llevata i Perves, abans de tornar a passar per Senterada i arribar de nou a La Pobla de Segur. La 'Superbonaigua' té un recorregut total de 202 quilòmetres i 3.400 metres de desnivell. 
 
El traçat més curt és el 'Bonaigua clàssica', que parteix també des del pavelló de La Pobla de Segur però a les 8:15h. En aquest traçat els ciclistes sortiran direcció Gerri, Sort, Esterri i el port de La Bonaigua, sense passar per Montcortès. El 'Bonaigua clàssica' compta amb un recorregut de 189 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell. 
 
L´arribada dels primers classificats s'espera passades les 14 hores. A les 19 hores es procedirà al tancament del corresponent control de temps a l'arribada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor