Dissabte, 20 d'abril de 2024

Primera edició del premi d'assaig literari de temàtica militar 'M. Manuela (Mané) González-Quirós'

El brigada José María Martínez ha guanyat aquest certamen, creat pel fill adoptiu de Tremp, Emilio Fernández Maldonado

Pallars Digital 23 de maig de 2014 a les 09:10
José María Martínez Luque, brigada especialista de l´exèrcit, ha guanyat la primera edició del premi d´assaig literari 'In memoriam Mª Manuela (Mané) González-Quirós' convocat a Tremp, amb el treball titulat 'Sargentos del Hierro. El Suboficial VAV'.
 
El certamen ha estat ideat i creat pel general de brigada i fill adoptiu de Tremp, Emilio Fernández Maldonado, en memòria a la seva esposa, que va morir el gener del 2013. El premi està dotat amb 5.000 euros i hi poden participar els militars de carrera de categoria suboficial o bé oficial procedent de suboficial. El premi té com a objectiu posar en valor elements relacionats amb diferents aspectes de la carrera de suboficial de l´exèrcit de terra de tots els temps, el seu estatus professional, formació o història.
 
El jurat ha destacat del treball guanyador d´una banda la qualitat professional i l´estil literari, que han qualificat d´excelolent alhora que s´ha tingut també en consideració la tasca investigadora demostrada per l´autor i el seu rigor històric.
 
Per la seva part s´ha concedit també un accèssit al capità d´artilleria Victoriano Gallego Arce, que juntament amb el guanyador rebran el premi en un acte que tindrà lloc el proper 7 de juny a la sala de plens de l'Ajuntament de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor