Dissabte, 20 d'abril de 2024

Àreu i Alins uneixen esforços i creen una nova carrera que substituirà la 'Cuita el Sol'

El Centre Excursionista de Lleida ha renunciat a organitzar-la per motius econòmics

Pallars Digital 15 de maig de 2014 a les 15:40
L'Ajuntament d'Alins i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) d'Àreu estan impulsant una nova cursa que substitueixi la 'Cuita el Sol', que per problemes econòmics s'ha deixat d'organitzar. Després de les notícies aparegudes sobre la fi d'aquesta especial prova esportiva, que organitzava el Centre Excursionista de Lleida, diferents administracions, institucions, clubs i entitats esportives del Pallars Sobirà es van mobilitzar per tal d´evitar la fi d´aquesta emblemàtica cursa.
 
Així, en una reunió mantinguda aquesta setmana, on hi van assistir l´EMD d´Àreu i l´Ajuntament d´Alins, junt amb veïns de tot el municipi, es va acordar treballar fort per tirar endavant una nova prova esportiva, que sota el nom 'Milla Vertical d'Àreu', substituirà la mítica 'Cuita el Sol'. És per això que s'està demanant ajuda a entitats i associacions esportives de la comarca per a que el dia 14 de juny d´aquest any els corredors assoleixin el cim del Monteixo.
 
En declaracions al diari Segre, l'alcalde d'Alins, Josep Poch, explica que "si es deixa de fer la carrera després ja costa molt recuperar-la. No volem que es perdi i, si s'ha d'organitzar amb més senzillesa, es farà així".
 
En termes similars s'expressava Mercè Adrian, presidenta de l'EMD d'Àreu. "Volem la carrera. Àreu ha de tenir una milla vertical i si no aconsegueix més diners n'aconseguirà menys. Tots el territori la volem."
 
En un comunicat, l'Ajuntament d'Alins admet que "l´actual situació econòmica i social que travessa el país és complexa", però que conscient de la importància d'aquesta cursa de muntanya "pionera al Pallars Sobirà", la cursa es disputarà el proper 14 de juny.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor