Diumenge, 28 d'abril de 2024

Carles Puyol diu adéu al Barça en un emotiu i multitudinari acte de comiat

El capità de La Pobla, que ha tingut un record per Miki Roqué, s'ha acomiadat del FC Barcelona aquest migdia en un emotiu acte a les instal·lacions del club

Pallars Digital 15 de maig de 2014 a les 14:46
El FC Barcelona ha dit avui adéu al gran capità. Carles Puyol, de 36 anys, amb 15 anys al primer equip a l'esquena i 21 títols al seu palmarès, s'ha acomiadat com a jugador del Barça en un acte a l'Auditori 1899. Un recinte que s'ha quedat petit per homenatjar Puyol i on no ha faltat ningú. Companys, presidents, tècnics amb qui ha compartit, après i viscut durant tot aquest temps com a futbolista.
 
Puyol s'ha adreçat a tots els presents sota l'atenta mirada de la seva mare, el seu germà i la parella, a més dels seus amics Javi Pérez i Ivan de la Peña, i el seu representant Ramon Sostres. El '5' del Barça, emocionat, ha explicat que els problemes de genoll són els que l'obliguen a posar punt i final a la seva etapa dins el Barça. "Ho he intentat tot. Vull donar les gràcies als doctors i fisioterapeutes del Club i externs. No hem trobat la solució però no abaixo els braços. Seguiré intentant-ho, ara sense la pressió de jugar".
 
Ha recordat quan era petit i jugava a futbol amb el seu germà i el seu amic Javi Pérez -el qual li ha escrit avui una carta de comiat- i ha comentat: "No m'hauria cregut que tindria aquesta carrera. He viscut el somni de milions de nens. He fet el que més m'agrada: entrenar i jugar a futbol. He guanyat molts títols però el més important és la part humana que m'emporto d'aquest Club. Vaig arribar com un nen i marxo amb una família de la qual estic molt orgullós". 
 
El capità ha volgut agrair a tots els presidents, els directius, empleats que l'han ajudat. També als entrenadors, de qui ha après "moltíssimes coses", i companys, ja que ha jugat "amb els millors". "També ha tingut paraules d'agraïment per a la RFEF i els seus companys d'equip a la selecció. No s'ha oblidat de l'afició. "Gràcies pel suport incondicional que m'heu donat. Sempre han estat al meu costat. He estat molt afortunat". 
 
En el seu discurs de comiat Puyol ha tingut un record per a persones que ja no hi són com són Antonio Oliveres, el seu pare, Miki Roque, Luis Aragonés i Tito Vilanova. "S'acaba una etapa. En vénen unes altres i espero disfrutar-la com aquesta. Moltes gràcies i visca el Barça!".
 
Un moment: La Champions d´Abidal
 
Durant l´acte també ha tingut temps per respondre les preguntes dels periodistes i recordar moments emocionants com a jugador del Barça. Si n´hagués de triar un, tot i que n´ha viscut molts, ho té clar. "Quan Abidal aixeca la Lliga de Campions, per tot el que significa".
 
I pel que fa al seu relleu com a capità, Puyol no dubte que "el braçalet quedarà en bones mans". "Hi ha molts jugadors preparats amb experiència i caràcter", ha afegit. Ha donat les gràcies perquè la seva tasca ha estat molt fàcil gràcies "a que aquest equip hi ha grans persones. No hi ha cap grup humà com el nostre i això m´ha facilitat molt la feina com a capità".
 
Ha avisat, també, que la seva marxa o la de Valdés "no és un final de cicle per al Barça. S´acaba una etapa però aquest grup és molt fort i jove". Puyol també ha explicat quina ha estat l´essència d´haver convertit un Barça guanyador en els últims anys. "Tenir grans jugadors, un gran entrenador darrera, una afició... tot junt ha fet que aquest equip fos tan fort".
 
I on serà Puyol l´any vinent? Encara no ho sap. "En les propers setmanes m´haig de plantejar moltes coses. Les decidirem amb la meva parella", ha assegurat. Però una de les coses que té clares és que en un futur "em faria il·lusió està vinculat al Club. La parcel·la del futbol base m´agrada més que la d´entrenador".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Del dia, Carles Puyol