Dimecres, 1 de maig de 2024

La Diputació aprova una actuació d'emergència al pont de Gavet per danys estructurals

La corporació invertirà 598.785,36 euros per rehabilitar el pont i garantir el manteniment de les condicions de seguretat de l'estructura

Pallars Digital 1 de maig de 2014 a les 08:00
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest dimecres una actuació d´emergència al pont sobre el riu Abella corresponent al terme municipal de Gavet de la Conca per fer front als danys estructurals. Aquest pont correspon a la carretera LV-9123 entre la C-1412b i Sant Serni, (concretament entre els quilòmetres 2,750 i 3) que forma part de la xarxa de carreteres de la Diputació de Lleida.
 
En una de les revisions que els Serveis de Vies i Obres de la corporació lleidatana fan periòdicament als ponts que són propietat de la Diputació de Lleida es van detectar els danys en aquesta estructura viària.  
 
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que "no existeixen riscos greus, però és necessària una intervenció, ja que en tan sols un any han augmentat exponencialment aquests danys estructurals". Les principals causes del deteriorament són l´antiguitat d´aquesta construcció, que va ser inaugurada sobre l´any 1929, i els efectes de l´entrada d´humitat al formigó i de les gelades freqüents en aquesta zona de la conca de Tremp.
 
De forma immediata s´iniciaran les obres de rehabilitació i de substitució que siguin necessàries per garantir el manteniment de la seguretat de l´estructura i que suposaran una inversió de 598.785,36 euros.
 
El pont, de 250 metres de longitud i 5 metres d´amplada de tauler, es troba adossat i en paral·lel amb el sifó del Canal de Gavet, propietat d´Endesa Generació, al costat del nucli urbà de Gavet de la Conca.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor