Dilluns, 6 de maig de 2024

Pep Coll guanya el Premi de la Crítica en llengua catalana

Els guardons els atorga l' 'Asociación Española de Críticos literarios' a les millors obres publicades durant el 2013 en les quatre llengües oficials de l'Estat

Pallars Digital 25 d'abril de 2014 a les 17:56
L'escriptor pallarès Pep Coll ha estat guardonat, juntament amb Carles Duarte, amb el Premi de la Crítica en la modalitat de llengua catalana. Coll ha estat premiat en la modalitat de narrativa en llengua catalana amb la novel·la 'Dos taüts negres i dos de blancs', de l'Editorial Proa. 
 
L'obra és la reconstrucció d'un crim real esdevingut al Pallars l'any 1943 que va quedar impune. La novel·la ja té més de 15.000 exemplars venuts des de la seva publicació, el setembre de 2013. L'obra també opta al Premi Creixells de l'Ateneu Barcelonès, que es donarà a conèixer el mes de juny.
 
Aquest guardó l'atorga l'Associación Española de Críticos Literarios a les millors obres publicades durant el 2013 en les quatre llengües oficials de l'Estat. La modalitat en llengua catalana es convoca anualment des de l'inici de la democràcia, i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana hi col·labora amb la coordinació del jurat i amb la difusió del premi.
 
Enguany, el jurat en llengua catalana, que ha estat format per Àlex Broch, Lluïsa Julià, Jordi Julià, Jordi Llavina i Marta Nadal, ha destacat que 'Dos taüts negres i dos de blancs' constitueix "el cim novel·lesc de l'autor lleidatà del Pallars, per la seva ambició narrativa i per la seva eficaç consecució". 
 
A través de les biografies dels autèntics personatges que van estar relacionats amb aquest crim, Pep Coll reconstrueix els fets que van tenir lloc i els motius que els van originar. Segons el jurat, l'escriptor "elabora una fotografia dels últims moments de la Guerra Civil i els primers anys del franquisme, plena de matisos ètics, acompanyada d'una interessant reflexió sobre les relacions humanes en el món rural".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor