Divendres, 19 d'abril de 2024

Les entitats del Pallars Jussà es preparen per participar al 7è Congrès Nacional de la Gent Gran

L'objectiu és reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país

Pallars Digital 11 d'abril de 2014 a les 14:13
El Director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Josep M. Forné, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, han presentat aquest matí el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran davant les entitats i associacions de gent gran i centres residencials de la comarca. 
 
Aquesta trobada suposa el tret de sortida a la fase precongressual en què es treballaran les diferents propostes que s´han plantejat per desenvolupar en el de marc del congrés que se celebrarà el proper 1 d´octubre a Món Sant Benet. També durant aquest període s´hauran de designar els tres delegats que representaran el Pallars Jussà en aquest esdeveniment.
 
Pel Director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné, "l´objectiu del congrés es fer que la gent gran se senti escoltada i se la tingui en compte alhora d´emprendre accions de govern que els afecten". Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, s´ha compromès davant dels representants del sector a recollir els acords que surtin del congrés i aplicar-los en a la nostra comarca.
 
Amb el lema 'Junts podem' el 7è Congrés Nacional de la Gent Gran té com a objectiu reflexionar sobre les diverses realitats que viuen les persones grans al nostre país i tractar les principals problemàtiques, inquietuds o necessitats del col·lectiu.
 
Segons indica l´organització del congrés, la seva importància radica en el fet que serveix per obrir el debat social i perfilar la línia de treball que cal seguir per donar resposta a les necessitats a curt i mig termini de la gent gran. Les ponències, les conclusions i el manifest de cada edició (la primera es remunta a 1990) serveixen per marcar l'agenda política en la matèria durant els quatre anys posteriors, fins a la celebració del següent congrés.
 
Actualment el Pallars Jussà compta amb el 'Grup assessor de la Gent Gran' un òrgan participatiu, que integra representants de les associacions i entitats de gent gran de la comarca i que actua com a intermediari entre aquest col·lectiu i les administracions per tal d'assolir una millora en les polítiques adreçades a gent gran.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor