Diumenge, 16 de juny de 2024
lloguer

Tombat el decret del Govern per regular el lloguer de temporada amb el vot en contra de Junts i l'abstenció del PSC

Tot i que tots els grups han reconegut el problema d'habitatge a Catalunya, només ERC, comuns i la CUP s'han mostrat partidaris del decret impulsat per la consellera Ester Capella

Pallars Digital Pallars | 24 de maig de 2024 a les 08:30
Ple de la Diputació Permanent on s'han debatut els decrets del Govern | A. Martínez / ACN
La Diputació Permanent del Parlament ha tombat aquest dijous el decret del Govern per regular el lloguer de temporada pels vots en contra de, Junts, Vox, Cs i PPC i l'abstenció del PSC. Tot i que tots els grups han coincidit que hi ha un problema d'habitatge a Catalunya, només ERC, comuns i la CUP s'han mostrat partidaris del decret de la consellera de Territori en funcions, Ester Capella.

La consellera ha defensat que sense la regulació es "garanteix l'especulació". Des del PSC i Junts han justificat la seva votació apuntant que el Govern no havia treballat el decret amb els actors afectats. La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha lamentat la posició dels socialistes tot advertint que la regulació de lloguer serà una "condició imprescindible" per a un acord de govern.

Ester Capella ha insistit que amb aquesta mesura es pretenia "parar els peus a aquells que han utilitzat l'habitatge per especular" i ha recordat que l'habitatge és un "bé de primera necessitat". La republicana ha assegurat que el Govern en funcions vol "evitar el frau de llei". "No entrar a la regulació és garantir l'especulació", ha advertit a la resta de formacions polítiques i ha continuat assenyalant que en la "defensa" de l'habitatge "no es pot nedar i guardar la roba".
 

El PSC detecta falta de seguretat jurídica i efectivitat

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha començat reconeixent la "bona intenció" del decret atesa la problemàtica d'accés a l'habitatge i ha donat la raó a la consellera en què la llei d'habitatge espanyola té una "escletxa" que pot "generar" frau de llei. Tot i això, ha justificat l'abstenció dels socialistes perquè consideren que té dues "febleses". En primer lloc, la "seguretat jurídica" i, en segon lloc, "l'efectivitat". "Si fem decrets i no poden ser efectius, no resolem els problemes", ha manifestat.

D'altra banda, la portaveu de Junts, Mònica Sales, ha dit que cal regular els lloguers de temporada, "però no fer-ho així", ha matisat. "Cal implicar tots els actors", ha subratllat. "Aquesta norma es carrega tot el model de lloguer de temporada partint de la premissa que tots els contractes que es fan són un frau", ha expressat. I ha retret a l'executiu que "els ha faltat un procés d'escolta".


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació