Dilluns, 20 de maig de 2024
dansa

Els Esmolets de Sort inicien una campanya de micromecenatge per fer una exposició sobre les danses pallareses

L'associació cultural arriba als 10 anys de vida amb l'objectiu de continuar mantenint vives les tradicions del Pallars

Pallars Digital Sort | 10 de maig de 2024 a les 11:52
Els Esmolets durant una actuació a Sort | Els Esmolets de Sort
Els Esmolets de Sort han iniciat una campanya de micromecenatge per tal de fer realitat una exposició que reculli tot el saber dansaire pallarès. Coincidint amb els seus 10 anys de vida, l'associació cultural de joves del Pallars Sobirà s'ha proposat bastir una mostra itinerant, interactiva i propera per així donar a conèixer les danses populars pallareses.
 
 
Els Esmolets són dels màxims responsables d'haver mantingut vives diverses danses populars del Pallars, com ara els rigodons. De fet, fa una dècada, l'associació sense ànim de licre va néixer amb aquest propòsit: conservar el patrimoni dels balls pallaresos i fer-los ballar a tothom, especialment als més joves. Una tasca que continuen transmetent i que ara volen potenciar encara més.
 
Així doncs, la futura exposició vol posar en valor la dicotomia dels rigodons: un ball senyorial que ara s'ha convertit en popular, com s'ha recuperat i quins són els seus orígens i els seus passos. En aquest sentit, la campanya que han obert a la plataforma Verkami permet fer donacions de 10, 20, 35 o 65 euros amb les seves corresponents recompenses.

 
 
El circuit de la mostra donarà el tret de sortida a Sort durant la Festa Major d'agost, i vol arribar a totes les valls pallareses per tornar a la capital del Pallars Sobirà amb motiu de la Fira de Tardor, quan s'establirà al poble de manera permanent. 

D'altra banda, cada obertura de l'exposició en una nova seu del municipi anirà acompanyada d’una ballada popular de rigodons i d'altres danses, per així donar la benvinguda als visitants i oferir un tast del que s’explica en els plafons informatius.



Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació