Diumenge, 19 de maig de 2024
Eleccions al Parlament 2024

Les entrevistes als tres candidats del Pallars a les eleccions al Parlament

Les inversions, la ramaderia i l’agricultura, la mobilitat, el turisme o el futur dels joves, entre els temes més destacats de les converses

Tomàs Garcia Espot Pallars | 7 de maig de 2024 a les 11:21
Neus Comes, Josep Vidal i Jeannine Abella | JU
Amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, a Pallars Digital hem entrevistat els tres candidats pallaresos amb més opcions d'entrar a la cambra catalana durant la pròxima legislatura. Són Jeannine Abella, cap de llista de Junts a Lleida, Josep Vidal, segon d'Esquerra Republicana, i Neus Comes, número 4 del PSC.

Tots tres han respost a les preguntes sobre política catalana i els pròxims comicis, però també han opinat els temes d'actualitat que afecten les comarques pallareses. El turisme, l'agricultura i la ramaderia, les inversions més urgents, la mobilitat o el futur dels joves pallaresos han estat els assumptes més destacats de la conversa.

 
En primer lloc, els candidats han coincidit que la inversió més urgent per al Pallars és en infraestructures viàries: el Port de Comiols ha estat en boca dels tres, però també altres carreteres com l'Eix Pirinenc (l'N-260), els ports de Perves i del Cantó. A més, s'ha donat preferència al desplegament de la fibra òptica o al Pla d'accessos a nuclis.
 
D'altra banda, tots tres tenen clar quines serien les primeres lleis que voldrien aprovar un cop obtinguin l'escó al Parlament. Jeannine Abella i Josep Vidal donarien llum verda a la Llei de l'Estatut del Municipi Rural, mentre que la cap de llista de Junts i Neus Comes també donarien preferència a la Llei de muntanya.

 
Respecte a com es desplaçarien a Barcelona, cap d'ells dubta en la resposta: amb vehicle privat. Ara bé, voldrien fer-ho amb transport públic, però reconeixen que seria un problema: per logística, horaris i temps els seria impossible fer-ho.
 
Sobre un dels grans temes, el turisme, cap dels candidats nega el seu potencial ni la seva condició de motor econòmic per a les dos comarques. Josep Vidal afirma que no ha de ser l'únic. "El Pallars ha de tenir una economia diversificada" i "volem un turisme sostenible" són les seves frases estrella. Neus Comes, per la seva banda, apunta que el turisme "s'ha de redefinir i ajustar a les necessitats de futur, sostenible i viable".

 
Pel que fa al futur de l'agricultura i la ramaderia, les propostes també van en la mateixa línia: millor regulaciómenys burocràciamodel clar, etc. Mentrestant, per als candidats pallaresos la viabilitat de les estacions d'esquí requereix diversificaciódesestacionalització sostenibilitat.

Finalment, se'ls va requerir que calia fer perquè els joves es puguin quedar al Pallars. Neus Comes afirmava que "les mateixes oportunitats que qualsevol altre jove de Catalunya". Josep Vidal argumentava que "accés a l'habitatge i una feina digna", mentre que Jeannine Abella ho resumia amb "feina, oci i casa".

 Llegeix aquí l'entrevista a Neus Comes
 Llegeix aquí l'entrevista a Josep Vidal
 Llegeix aquí l'entrevista a Jeannine Abella
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació