Diumenge, 19 de maig de 2024
fires

Tremp tanca una concorreguda Pallars Terra de Corder amb unes 9.000 persones

Durant dos dies, la fira s’ha convertit en l’aparador de productors, ramaders, carnissers, cuiners, gastrònoms i artesans amb el corder com a protagonista

Pallars Digital Tremp | 6 de maig de 2024 a les 11:20
La rambla Doctor Pearson de Tremp, un dels epicentres de la fira | Jordi Uriach
Tremp ha tancat aquest diumenge una nova edició molt concorreguda de la Fira Pallars Terra de Corder. La mostra ha aplegat, segons l'organització, unes 9.000 persones durant els seus dos dies, en els quals s'han celebrat diverses activitats relacionades amb el producte estrella, el corder, a més del mercat agroalimentari de la rambla Doctor Pearson, eix principal de la fira trempolina.

En declaracions a Pallars Digital, l'alcaldessa de Tremp, Sílvia Romero, ha fet una valoració molt positiva de la fira, fent especial èmfasi en l'afluència de visitants en la majoria d'actes. Així, ha destacat que la Pallars Food Fest del dissabte va congregar 1.350 persones, mentre que pel dinar del diumenge -on es van cuinar un total de 37 corders- es van exhaurir els 840 tiquets que estaven a la venda.
 

L'alcaldessa Sílvia Romero i la regidora Sandra Hervás visitant una parada de la fira. Foto: Ajuntament de Tremp

 
D'altra banda, el certamen s’ha convertit en l’aparador de productors, ramaders, carnissers, cuiners i gastrònoms amb el corder com a protagonista. En aquest sentit, Romero ha posat en valor les demostracions de cuina que van oferir els xefs Llorenç Aguilar Pep Nogué, com també d'altres activitats culturals i lúdiques.

Així mateix, l'alcaldessa ha mostrat la seva satisfacció pel fet que el recinte firal estigués ben connectat, a més del retorn de la mostra de maquinària agrícola. També ha volgut destacar les demostracions d'oficis relacionats amb els productes del corder, com ara la llana, així com la mostra de corders de diferents races a la zona verda del Juncar.
 

La mostra de maquinària agrícola ha retornat en aquesta edició. Foto: Ajuntament de Tremp

 
Sílvia Romero s'ha mostrat molt agraïda per la resposta del públic i per la gran feina feta pels organitzadors, paradistes i productors. En aquest sentit, ha refermat el compromís de l'Ajuntament de Tremp de continuar promocionant el corder i el sector ramader i agroalimentari a través d'aquest tipus d'esdeveniments.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació