Dijous, 2 de maig de 2024
curses de muntanya

La 4a Ultra Pallars 360 reunirà aquest dissabte a Tremp a més de 500 corredors

La cursa de muntanya consta de quatre modalitats, fet que la converteix en un esdeveniment esportiu obert a esportistes de tots els nivells

Pallars Digital Tremp | 19 d'abril de 2024 a les 10:49
Imatge d'una arribada al Parc del Pinell de Tremp | Gregory Goodwin
L'Ultra Pallars 360 ja ho té tot a punt per celebrar la seva quarta edició aquest dissabte amb la participació ni més ni menys que de més de 500 corredors i corredores vinguts majoritàriament d'arreu del territori català. Es tracta del mateix nombre d'inscrits que es van aconseguir l'any passat, un fet que permet la cursa de trail pallaresa consolidar-se en el panorama esportiu català i convertir-se en una de les millors proves de gran recorregut del país, segons el portal especialitzat Ultres Catalunya

La cursa consta de quatre modalitats, fet que la converteix en un esdeveniment esportiu obert a esportistes de tots els nivells i estats de forma. La primera, l'Ultra Pallars 360, és de 91 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell positiu, i recorre l'entorn del pantà de Sant Antoni amb sortida i arribada a Tremp.

La Marató Trail, de 41 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu, surt de la Pobla de Segur i arriba a Tremp passant per indrets com Toralla, Santa Engràcia, Gurp o Talarn. Mentrestant, la Geotrail, des de Salàs de Pallars, recorre 28 quilòmetres amb meta a la capital del Pallars Jussà. Finalment, l'Entrapussada, de 15 quilòmetres, surt de Talarn i també acaba a Tremp.

La cursa de muntanya va néixer amb la vocació de donar al Pallars una competició de gran nivell i amb un recorregut ambiciós. De fet, la prova aprofita la feina feta per l'associació Territori Lo Podall de Tremp i els Trenkabikers de la Pobla de Segur, que adrecen els corriols i els camins antics del Pallars Jussà. Uns recorreguts que passen per paisatges de gran bellesa i encara molt desconegudes pel gran públic.

La voluntat de l'Ultra Pallars 360 és, any rere any, transcendir fronteres i atraure cada cop més corredors d'arreu del país. Un objectiu que es va complint en cadascuna de les edicions. A la del 2023, el 20% dels inscrits eren del Pallars; un 30% provenien de la província de Lleida i el 47% de la resta de Catalunya, especialment de Barcelona, mentre que un 3% eren estrangers, concretament de França.
 

Una cursa solidària

L'organització de la cursa recau en l'associació Roca Roia, una entitat sense ànim de lucre que potencia el vessant solidari de l'Ultra Pallars 360. A més, és una prova amb un ampli suport de la població local; compta amb una setantena de voluntaris i la col·laboració de la Unió Ciclista de Tremp.
 

Imatge de la sortida d'una Geotrail a Salàs de Pallars. Foto: Jordi Peró


D'altra banda, la trail pallaresa té el patrocini d'Energia Nufri i el suport dels ajuntaments del Pallars Jussà per on passa el recorregut (la Pobla de Segur, Tremp, Talarn, Salàs de Pallars i Conca de Dalt), així com amb l'adhesió d'institucions com el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Lleida, el Geoparc Orígens i l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació