Dijous, 2 de maig de 2024
música

«Celobert», el nou trio musical amb accent trempolí

Amb el violinista Martí Vila com un dels integrants, el grup publicarà el seu primer disc, "Llum", el proper mes de maig

Pallars Digital Tremp | 19 d'abril de 2024 a les 09:47
Els integrants de Celobert | Lidia Rebollar
El Pallars compta des de fa poc més d'un any amb un representant d'alçada en el panorama musical català. Es tracta del trempolí Martí Vila, violinista de Celobert, un conjunt format també per Laia Camps i Miquel Freixas. Tots tres són estudiants de l'Esmuc, l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb seu a Barcelona.

Creat a principis del 2023, el grup és a punt de publicar el seu primer disc, Llum, on recullen diversos senzills que han anat creant, com CelobertNo t'esperava Hi seré, i on també hi haurà cançons inèdites. Aquesta setmana han donat a conèixer Plou, el darrer avançament de la seva òpera prima, que s'ha estrenat en exclusiva a través del portal de la revista Enderrock.
 

El violinista trempolí Martí Vila, amb els seus dos companys de grup. Foto: Lidia Rebollar


Segons la revista musical, aquest últim tema és una cançó molt enèrgica, influenciada per la música de ball, la disco i el funk. Els teclats i sintetitzadors també hi prenen part, juntament amb la guitarra rítmica i el violí que toca el músic trempolí. De fet, les 13 cançons del disc tenen el segell de Martí Vila, que n'ha estat el compositor i lletrista, a excepció de Sol d'Hivern, que és una cançó original de Laia Camps.

Plou 
ve acompanyada d'un videoclip, dirigit i muntat per Xumari Roca. D'altra banda, la producció musical ha estat obra de Nil Canals, mentre que el màster ha anat a càrrec de Pablo Cano. Un dels primers concerts de Celobert tindrà lloc al Pallars, concretament a Tremp, en el marc de la Fira Pallars Terra de Corder.


Precisament, aquell dissabte 4 de maigPallars Digital entrevistarà els membres del conjunt musical en la que serà la segona entrevista pública del diari. La conversa tindrà lloc al Cafè Espanya, previsiblement cap a les 12h del migdia.
 

Una declaració d'intencions

En declaracions a Pallars Digital, Martí Vila ha explicat que aquest primer disc de Celobert "és tota una declaració d'intencions", i adverteix que "estem aquí per quedar-nos". De fet, Vila i els seus dos companys de viatge es plantegen dedicar-se a la música i fer-ho de forma professional.
 
El músic trempolí ho té molt clar: "volem consolidar-nos com a grup, fer concerts i obrir-nos un forat en l'escena musical catalana". No obstant, Vila també és conscient de la dificultat que això suposa: "ara lo principal és gaudir de la música i aconseguir arribar a la gent que vulgui escoltar la nostra música i les nostres lletres", ha conclòs.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació