Dimecres, 1 de maig de 2024
llibre

Alba Jussà edita el conte «Llavors, qui soc?», protagonitzat per sis varietats d'hortalisses recuperades

El llibre és fruit de Llavors d’Oportunitats, un projecte d'agricultura social per recuperar les varietats d’horta que plantaven els padrins del Pallars

Pallars Digital Tremp | 18 d'abril de 2024 a les 08:50
Membres d'Alba Jussà assajant el contacontes | M. Lluvich / ACN
La cooperativa Alba Jussà ha publicat el conte Llavors, qui soc?, a través del projecte Llavors d'Oportunitats. Es tracta d'un relat inclusiu, en pallarès i en lectura fàcil perquè sigui accessible a tothom, on les protagonistes són sis varietats de llavors d'hortalisses recuperades. El conte parla d'una hortalissa que no sap qui és i farà un viatge per esbrinar-ho.

Amb aquest conte es divulga les propietats de la tomata, el pebrot o la ceba, i el lector descobrirà quines curiositats amaguen i com n'és de sa menjar-les. A través d'aquesta història, Llavors d’Oportunitats busca difondre el seu projecte d'agricultura social, on manté viu un banc de llavors per recuperar les varietats que plantaven els padrins del Pallars.
 
Les il·lustracions del conte són a càrrec de la Sira Lobo, coneguda pels seus mapes de ciutats del món. També conté calcomanies amb il·lustracions divertides dels personatges del conte. Les sis llavors recuperades que protagonitzen el conte es poden adquirir a la botiga de la pàgina web d’Alba Jussà i plantar-les a l’hort propi.
 

Portada del conte escrit per Alba Jussà i amb il·lustracions de Sira Lobo Foto: M. Lluvich / ACN


De fet, la cooperativa pallaresa té un hort a Tremp on cultiven varietats recuperades per aconseguir noves llavors i vendre-les i promoure el seu cultiu arreu del territori. A les presentacions, que s'han fet coincidir amb Sant Jordi, s'hi ha implicat un grup de persones d'Alba Jussà. Elles seran les encarregades de fer els contacontes. La iniciativa de l'edició del conte també promou la inserció laboral de persones amb dificultat d'accés al treball.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació