Dilluns, 29 d'abril de 2024
estudis

El grau d'Infermeria s'impartirà a Tremp a partir del curs 2025-26

Els estudis comptaran amb 20 estudiants anuals que faran les pràctiques assistencials en centres de les sis comarques de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran

Pallars Digital Tremp | 12 d'abril de 2024 a les 10:40
Alumnes realitzant una sessió pràctica en un centre del Pirineu | ACN
El Pallars comptarà amb un grau d'Infermeria a partir del curs 2025-2026 que s'impartirà a Tremp amb una oferta inicial de 20 places, la meitat de les 40 inicialment previstes. Així ho ha anunciat el Departament de Recerca i Universitats, que s'ha d'encarregar del finançament d'aquests estudis, mentre que la Universitat de Lleida (UdL) serà la responsable de l'organització de la docència.

La nova oferta universitària respon a una reivindicació històrica del Pallars i del Pirineu, i és fruit de la voluntat del Govern de reforçar i oferir formació adaptada a les necessitats del territori en el marc de l'Estratègia Pirineu. Les institucions locals del territori hauran de facilitar les instal·lacions docents i els serveis bàsics dels espais, així com donar suport als desplaçaments i a l'allotjament dels estudiants, tant als cursos com a les pràctiques. 

El Departament de Recerca i Universitats i el Departament de Salut treballen des de fa anys per dotar el Pirineu d'uns estudis universitaris de Grau en Infermeria en col·laboració amb la Universitat de Lleida i el compromís d'altres actors tant de l'àmbit sanitari com de les administracions de les comarques implicades.

​El primer curs del Grau d'Infermeria al Pirineu s'iniciarà el setembre del 2025 amb un grup de 20 estudiants, que esdevindran un total de 80 quan s'hagin implantat els quatre cursos de la titulació universitària. L'alumnat haurà de fer un total de 2.300 hores distribuïdes en diferents serveis assistencials que es duran a terme principalment a Tremp, la Pobla de Segur, Sort, La Seu d'Urgell, Puigcerdà i la Val d'Aran.

Actualment, la Universitat de Lleida ja imparteix el grau d'Infermeria a Lleida i al campus Igualada-UdL. Tant l'alumnat de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia com el de la Facultat de Medicina ja fa pràctiques en centres sanitaris del Pirineu des de fa 15 anys. Aquest curs, per primera vegada, un grup de set estudiants ha cursat el quart curs íntegre del grau, tant la teoria com les pràctiques clíniques, al Pirineu.


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació