Dilluns, 29 d'abril de 2024
universitat

S'obre la convocatòria d'ajuts a la mobilitat per als estudiants universitaris del Pallars

El curs passat, un total de 55 alumnes pallaresos es van beneficiar d'aquestes ajudes

Pallars Digital Pallars | 10 d'abril de 2024 a les 12:13
Un grup d'estudiants a punt de pujar a un autocar | Govern
Els estudiants universitaris del Pallars i de les comarques de muntanya ja poden optar a la convocatòria ampliada dels ajuts APA per al curs acadèmic 2023-2024 que, enguany, incorpora també el Berguedà, la Garrotxa i el Ripollès.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és concedir ajuts a la mobilitat a les famílies residents a les comarques dels Pirineus en les quals algun dels seus membres estigui matriculat en una universitat catalana aquest curs acadèmic. Per mobilitat s'entén desplaçament i allotjament fora de la comarca on es té la residència familiar.
 
Els ajuts APA, impulsats pel Departament de Recerca i Universitats i gestionats mitjançant l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), preveuen un import màxim de 2.000 euros i es podran sol·licitar fins al 8 de maig. Enguany, i per donar resposta a la creixent demanda, el Departament ha triplicat gairebé el pressupost de la convocatòria d'aquests ajuts, passant dels 392.000 euros de pressupost l'any passat als 1.040.000 euros d'enguany.

L'estudiantat que vulgui sol·licitar un ajut APA, a part de no superar els llindars de renda familiar i de patrimoni establerts en la convocatòria, ha d'estar matriculat en un mínim de 60 crèdits anuals d'uns estudis de grau impartits de manera presencial. Els estudiants que no han iniciat els estudis aquest curs acadèmic, també han d'haver superat el 80% dels crèdits matriculats el curs anterior o l'últim curs efectuat en els estudis de les branques de coneixement d’arts i humanitats, ciències, ciències de la salut i ciències socials i jurídiques, i el 60% en el cas dels estudis de les branques de coneixement d’enginyeria i arquitectura.
 

Gairebé 260 beneficiaris el curs anterior


El curs passat es van atorgar 259 ajuts APA (el 65,24% a dones). Per comarques, els beneficiaris van ser 76 persones del Solsonès, 57 de l'Alt Urgell, 36 del Pallars Jussà, 28 de la Cerdanya, 24 de la Vall d’Aran, 19 de l'Alta Ribagorça i 19 del Pallars Sobirà.
 
Pel que fa a universitats on estudien les persones a qui es van concedir els ajuts, 88 ho fan a la Universitat de Lleida (UdL), 56 a la Universitat de Barcelona (UB), 43 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), 26 a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), 20 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), 11 a la Universitat de Girona (UdG), 6 a la Universitat de Vic-Central de Catalunya (UVic-UCC), 4 a la Universitat Rovira i Virgili (URV), 3 a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i 2 a la Universitat Ramon Llull (URL).


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació