Dilluns, 29 d'abril de 2024
educació

L'Institut de la Pobla de Segur participa un any més al programa Erasmus+

Durant les pròximes setmanes i fins a finals del mes de maig, el centre educatiu poblatà rebrà la visita d'alumnes d'instituts d’arreu d’Europa

Pallars Digital La Pobla de Segur | 10 d'abril de 2024 a les 10:55
Els alumnes poblatans durant l'intercanvi amb Le Fousseret (França) | Institut de la Pobla de Segur
Durant les pròximes setmanes i fins al final del mes de maig, l’Institut de la Pobla de Segur rebrà la visita de diversos alumnes d'instituts d’arreu d’Europa com a part de la seva participació a l'Erasmus+. Aquest programa, finançat per la Unió Europea, té l’objectiu de promoure la mobilitat entre els estudiants dels diferents nivells d’ESO i Batxillerat, en uns intercanvis que serveixen per potenciar el domini dels idiomes, principalment anglès i francès, a més de desvetllar l’interès cultural entre regions i estils de vida diferents.

En aquest sentit, tant el mateix centre com l’ajuntament poblatà i altres entitats promouran diverses activitats al llarg de les pròximes setmanes. Entre aquestes s’inclouen visites guiades a les Botigues Museu de Salàs de Pallars, al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Seu Vella de Lleida així com activitats d’aventura.
 
L’alumnat de l’Institut de la Pobla ja va participar en la primera part d’aquests intercanvis visitant el Collège Pierre et Marie Curie de Le Fousseret (França), el passat mes d'octubre; l’Institut Maine de Biran de Bergerac (França), al gener i el Kirkkojärven koulu a Espoo (Finlàndia) al febrer.

Tots tres intercanvis compten amb la col·laboració dels Serveis Territorials de l’Alt Pirineu i Aran, i seran rebuts per l’Ajuntament de Pobla, tot fent un petit itinerari de descoberta de la població i els seus voltants.
 

El programa Erasmus+

El programa Erasmus+ està auspiciat per la Unió Europea a tots els seus països membres i fa una menció especial a la inclusió social, la doble transició ecològica i digital i el fenomen de la participació de la gent jove a la vida democràtica. Els centres educatius poden participar dins del programa si compleixen una sèrie de requisits i aporten la documentació necessària.
 
L'Institut de la Pobla de Segur va aconseguir la credencial Erasmus fa deu anys i, la certificació Erasmus+, fa tres anys. Aquesta certificació permet als centres educatius iniciar projectes de manera conjunta amb altres centres i institucions de la Unió Europea que també hi participin. En edicions anteriors del programa a l’Institut de la Pobla de Segur, es van dur a terme mobilitats amb centres educatius de Letònia, Finlàndia i Turquia.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació