Dilluns, 29 d'abril de 2024
esquí

Espot i Port Ainé acomiaden la temporada d’hivern amb bons números tot i la sequera

Ferrocarrils de la Generalitat afirma que a totes les estacions del Pirineu, l’esquí ha suposat un negoci agregat de gairebé 50 milions d’euros i 2.800 llocs de treball

Pallars Digital Pallars | 8 d'abril de 2024 a les 08:32
Esquiadors a Port Ainé durant aquesta temporada | M. Lluvich / ACN
Les estacions d'esquí pallareses d'Espot i Port Ainé han acomiadat la temporada d'hivern amb bons números malgrat la sequera. Els complexos de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han pogut obrir els dominis esquiables 125 dies des del desembre fins a l'abril, i gràcies a les nevades del mes de març i la producció de neu.

Per una banda, l'estació de Port Ainé ha tancat les portes amb un total de 34 nevades que han acumulat 243 centímetres de neu i un gruix màxim de 190 centímetres. Malgrat els canvis sobtats de temperatura, on s’han arribat a registrar fins a mínimes de -12,4 graus, finalment les condicions han permès obrir el 100% del domini esquiable.

L'estació ha proposat un ampli ventall d'esdeveniments, més de 30 en total. Des de competicions esportives fins a actuacions en directe, passant per celebracions culturals, musicals i gastronòmiques, l'estació ha proporcionat una varietat de opcions per a tots els gustos i edats, on destaca la consolidació de les activitats durant el període de Nadal i l'organització del Festival de Nadal. Destaca també el final d'etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.
 
Per la seva banda, Espot ha finalitzat acumulant uns 245 centímetres de neu amb les nevades registrades, mentre que el gruix màxim ha estat de 180 centímetres. D'altra banda, també s'han assolit temperatures  hivernals, especialment el dilluns 8 de gener, quan el termòmetre va baixar fins als -9,2 graus a la cota 2000.

Amb un total de 12 esdeveniments esportius, destaca la celebració a Espot dels Campionats de Catalunya i la 3a fase de la Copa Espanya en edat escolar. Així mateix, amb més de 10 esdeveniments culturals, gastronòmics i relacionats amb l'esquí, com ara la Jornada Starlight, la baixada de torxes per rebre els Reis Mags, la cargolada de la FECOLL o l'après-ski Giska.

Cal destacar que la manca de neu en altres estacions ha portat a un increment de l'activitat a Espot, que ha estat vista com una opció fiable i atractiva per als equips que busquen condicions òptimes per als seus entrenaments i competicions.
 
Tot i les dos estacions tenien previst tancar el dilluns 1 d'abril, finalment han acomiadat la temporada una setmana més tard, aquest diumenge. La d'enguany, tot i les adversitats meteorològiques, ha estat força fructífera. De fet, FGC afirma que en el conjunt de totes les seves estacions, aquesta temporada ha suposat un negoci agregat de gairebé 50 milions d'euros i 2.800 llocs de treball per a les valls.

Mentrestant, Boí Taül encara té previst reobrir el cap de setmana que ve. L'estació de l'Alta Ribagorça és la que ha registrat la millor temporada de totes amb 125 dies de remuntadors oberts i grans nevades finals, que han deixat fins a un gruix màxim a pistes de 260 centímetres i unes nevades sumades de 415 centímetres. Per últim, l'estació de Tavascan també ha donat la temporada d'hivern per finalitzada.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació