Dilluns, 29 d'abril de 2024
piscina coberta

La piscina de l'acadèmia de Talarn reobrirà al públic per a ús civil a partir del 9 d'abril

Un conveni entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Ministeri de Defensa permetrà practicar-hi la natació un o dos dies a la setmana

Tomàs Garcia Espot Talarn | 3 d'abril de 2024 a les 14:43
La piscina coberta de l'AGBS en una imatge d'arxiu | CCPJ
La piscina de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn reobrirà al públic per a ús civil a partir del dimarts 9 d'abril. Gràcies a un conveni entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Ministeri de Defensa -avançat per Pallars Digital al febrer- qualsevol persona podrà practicar la natació a les instal·lacions un o dos dies a la setmana i en un horari assignat per ordre de registre.

Les inscripcions, que tenen un cost trimestral, ja es poden fer a través de la pàgina web del Consell Esportiu del Pallars Jussà. Serà precisament aquesta entitat qui s'encarregarà de la gestió de l'ús d'aquesta instal·lació i en finançarà el servei de socorrista. La piscina coberta, recordem, havia tancat l'any 2019 per diversos problemes tècnics i fins al dia d'avui no s'havia tornat a obrir el públic.
 
Per la seva banda, el Consell del Jussà i els ajuntaments de la comarca es faran càrrec de les despeses de manteniment de la instal·lació durant els mesos que l'acadèmia militar no en fa ús. Tal com va explicar aquest diari, els municipis amb escoles i més habitants aportaran una dotació més alta que la resta. Mentrestant, l'AGBS ho farà la resta del temps, excepte els mesos de juliol i agost, quan les instal·lacions estaran tancades.

Està previst que el Consell Esportiu del Pallars Jussà reprengui també l'organització de cursos de natació els dissabtes d'aquesta primavera i que les escoles de la comarca puguin incorporar formació de natació en horari lectiu a partir del curs vinent. Aquest primer trimestre es podrà disposar de la piscina dos dies a la setmana, però està previst que a partir del mes de setembre se'n pugui fer ús tres dies.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació