Dilluns, 29 d'abril de 2024
aigua

El pantà de Sant Antoni es dispara després de les últimes pluges i ja frega el 80% de capacitat

En dos setmanes l’embassament ha augmentat un 20% després d’una Setmana Santa i un mes de març especialment plujosos al Pallars

Tomàs Garcia Espot Salàs de Pallars | 4 d'abril de 2024 a les 10:49
Vista de l'embassament aquest dijous al matí | TGE
El nivell del pantà de Sant Antoni s'ha disparat i ja frega el 80% de la seva capacitat gràcies a les últimes pluges. En només dos setmanes l'embassament pallarès ha passat del 56,51% (el 22 de març) al 76,67% aquest dijous 4 d'abril, amb un volum total de 173,885 hm³. La crescuda està tenint lloc després d'una Setmana Santa i un mes de març especialment plujosos al Pallars.

 
Si la lleugera crescuda de principis de mes -quan el pantà va superar la meitat del seu nivell- ja convidava a l'optimisme, aquesta darrera arribada d'aigua millora encara més les previsions de cara als mesos d'estiu. Tot plegat, a espera del desgel de la neu, que gràcies a les últimes nevades podria ser molt més abundant de l'esperat.
 

Gràfic amb l'evolució del pantà des del mes de febrer. Foto: CHE

 
Les xifres, sense dubte, són encara més positives si les comparem amb les de l'any passat, quan la situació era molt diferent. L'abril del 2023, l'embassament es trobava al 57,85% de la seva capacitat (131,4 hm³) degut a la manca de pluges.

Sant Antoni, situat a la Conca de l'Ebre, suposa un oasi enmig de la situació de sequera que pateixen les conques internes de Catalunya, i actualment és molt a prop del pic màxim de capacitat dels darrers mesos, que es va assolir el passat 15 de desembre. Aleshores l'embassament va registrar un nivell del 78,18%
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació