Dilluns, 29 d'abril de 2024
habitatge

Els pisos de l'edifici Germans Farrero de Rialp obren les seves portes

Es tracta de 10 habitatges tutelats per a la tercera edat que gestiona la cooperativa Actua

Pallars Digital Rialp | 2 d'abril de 2024 a les 12:00
L'edifici va ser donat a l'ajuntament l'any 2014 pels germans Josep i Joaquim Farrero, ja difunts | GSV
Els 10 pisos tutelats de l'edifici Germans Farrero de Rialp ja han obert les seves portes. Els habitatges per a persones de la tercera edat, que gestionarà la cooperativa Actua, ja compten amb la seva cèdula d'habilitat i estan llestos per ser rebre els seus futurs inquilins. Per aquest motiu, aquest passat dijous i divendres ha tingut lloc una jornada de portes obertes per resoldre possibles dubtes i rebre propostes.

L'edifici va ser donat a l'Ajuntament de Rialp l'any 2014 pels germans Josep i Joaquim Farrero, ja difunts, que van aportar també 700.000 euros per a la seva construcció i per tal que el municipi pogués disposar d'un immoble per a la gent gran.
 
La gestió de l'immoble i dels pisos va ser adjudicada l'any 2022 a la cooperativa Actua, de Vilafranca del Penedès, una entitat d'iniciativa social i sense ànim de lucre que en podrà fer ús durant els pròxims 40 anys. Una de les condicions era moblar l'immoble, així com pagar 3.000 euros anuals al consistori.

La posada en marxa d'aquests habitatges no ha sigut un procés fàcil. En el seu moment, la finalització de l'immoble va requerir una gran inversió, pròxima als 100.000 euros. Precisament, l'adequació dels pisos ha estat un dels motius pels quals la seva obertura s'ha anat endarrerint. D'altra banda, el consistori s'ha encarregat de dotar l'equipament dels serveis bàsics com l'aigua i la llum.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació