Dijous, 16 de maig de 2024
turisme

El Pallars viu una Setmana Santa «positiva» amb una ocupació al voltant del 90%

La dada és lleugerament inferior a la prevista perquè la climatologia ha frenat reserves d'última hora i ha avançat les sortides

Pallars Digital Pallars | 2 d'abril de 2024 a les 08:15
Esquiadors a l'estació de Port Ainé | M. Lluvich / ACN
El Pallars ha viscut una Setmana Santa "positiva", però amb una ocupació mitjana lleugerament inferior a la prevista per culpa del mal temps. Segons el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juan Antonio Serrano, les comarques pallareses han rondat el 85% i el 90% d'ocupació, tot i que es confiava superar el 95% entre Dijous Sant i Dilluns de Pasqua.

La pluja ha frenat les reserves d'última hora i ha avançat les sortides d'alguns clients. Així i tot, Serrano precisa que les xifres són "molt elevades" davant d'una "climatologia adversa", que ha impedit penjar el cartell de complet en diverses zones, tal com es preveia. Ara bé, la mitjana d'ocupació ha estat entorn del 90% en els darrers cinc dies al sector hoteler, cases rurals i càmpings.
 
Per sectors, la mitjana d'ocupació hotelera a les zones turístiques s'ha situat durant els dies festius de dijous a diumenge entre el 85 i 90%. El turisme rural ha assolit el 90% d'ocupació mentre que les places de bungalous han superat el 95%. Pel que fa als dies previs al Dijous Sant, l'ocupació mitjana s'ha situat entre el 40% (dels dies 25 al 27) i el 60% (cap de setmana del 23 i 24).

D'altra banda, Serrano ha apuntat que el mal temps ha pogut afavorir que els establiments de restauració "funcionessin millor" per l'arribada de clients que buscaven refugi o un pla alternatiu al previst. Per contra, ha lamentat que la pluja hagi perjudicat els bars o restaurants amb terrassa.
 
 

Més de 110.000 forfets venuts

Pel que fa al conjunt d'estacions d'esquí alpí del Pallars i el Pirineu, Baqueira Beret, Port Ainé, Espot i Tavascan, així com Boí Taüll (l'Alta Ribagorça), han tancat la Setmana Santa amb la venda d'uns 110.000 forfets, un 60% més que l'any anterior. Serrano ha explicat que "hi havia estacions d'esquí que fins fa dos o tres setmanes estaven malament perquè no hi havia neu. Ara sí que n'hi havia. Penso que s'hi ha fet una bona setmana també", ha conclòs Serrano.

Les estacions d'esquí afronten ara el tram final de la temporada. Baqueira Beret, Espot i Port Ainé tenen intenció de tancar les seves portes aquest proper diumenge 7 d'abril, mentre que Boí Taüll ho farà la setmana següent, el dia 14.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació