Dissabte, 27 d'abril de 2024
carreteres

ERC demana al ministre de Transports que acceleri l’encomana de gestió per a la millora de l'N-260

La senadora Sara Bailac també ha insistit en saber el calendari d'execució de les obres de les variants de Gerri de la Sal i la Pobla de Segur

Pallars Digital Pallars | 25 de març de 2024 a les 08:00
La senadora Sara Bailac formulant les preguntes al ministre | ERC
La senadora d'ERC, Sara Bailac, ha demanat al ministre de Transport, Óscar Puente, accelerar les encomanes de gestió per a la millora i manteniment de la carretera N-260. Es tracta d'un acord que ha de fer possible la transferència de recursos a la Generalitat de Catalunya, concretament de 260 milions d'euros durant els pròxims nou anys.

 
Bailac també ha preguntat al ministre quines estratègies està implementant el Ministeri per avaluar i mitigar els riscos de lliscaments de terra i roques en carreteres crítiques com l'N-260, després que el passat 9 de març una esllavissada tallés la via entre la Pobla de Segur i Gerri de la Sal durant un dia sencer.
 
Així mateix, la senadora ha demanat saber quines inversions estan previstes per al manteniment i millora de l'N-260, incloent-hi la implementació de barreres de seguretat i sistemes de drenatge millorats, per prevenir futurs incidents.

D'altra banda, la republicana també ha preguntat sobre les mesures de suport financer i tècnic que està considerant el Ministeri per assistir als municipis afectats, com ara Baix Pallars, en el manteniment i millora d'aquestes vies crítiques. 
 
Per acabar, Sara Bailac ha insistit saber amb quin calendari treballa el Ministeri de Transport per a l'execució de les obres de les variants de Gerri de la Sal i de la Pobla de Segur. Fa unes setmanes, de fet, la Generalitat va instar el govern espanyol a recuperar el primer projecte, enterrat des de fa anys.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació