Dissabte, 27 d'abril de 2024
ple municipal

El PSC de la Diputació insta Marc Baró a preservar el nom de Josep Borrell al passeig

L'alcalde de la Pobla de Segur respon que el ple provincial no ha d'esmenar cap decisió sobirana d'un ajuntament i que preval l'autonomia municipal

Pallars Digital Lleida | 22 de març de 2024 a les 10:55
Marc Baró contemplant la socialista Cristina Morón durant el ple de la Diputació d'aquest dijous | Ajuntament
El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha presentat un prec en el ple d'aquest dijous on insta l'alcalde de la Pobla de Segur i diputat provincial, Marc Baró, a preservar el nom de Josep Borrell al passeig. Tot plegat, després que el passat 7 de març el consistori poblatà aprovés que el carrer passés a dir-se 1 d'octubre, mentre que el passeig s'ha reanomenat com a passeig del Flamisell.

 
La diputada socialista Cristina Morón ha lamentat que "no és la primera vegada que, en democràcia, hi ha partits que decideixen eliminar els noms de persones que han estat il·lustres o han tingut un paper rellevant en la política o la cultura d'aquest país", ha reblat.
 
 
 

Baró demana respectar l'autonomia municipal

Morón també ha reclamat respecte i alçada política, "ara que, després de molt de temps, ens hem començat a tractar amb la fraternitat que ens mereixem". En aquest sentit, ha demanat a Baró que reconsideri aquesta decisió i que es respecti la figura de Josep Borrell.

Per la seva banda, Marc Baró ha respost a la petició PSC amb una piulada a X (antic Twitter), on defensa que el ple de la Diputació "no ha d'esmenar cap decisió sobirana d'un ajuntament i la seva ciutadania". "Us equivoqueu", ha dit l'alcalde, tot acusant els socialistes d'estar "confonent administració i partit, passant per alt l'autonomia municipal".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació