Dissabte, 27 d'abril de 2024
pesca

Arrenca la temporada de pesca de truita als rius de baixa muntanya

A les aigües d'alta muntanya, començarà l'11 de maig i finalitzarà el 25 d'agost si és amb captura, i el 20 d'octubre sense mort

Pallars Digital Pallars | 18 de març de 2024 a les 12:05
Enguany, en pesca extractiva s'autoritza un màxim diari de tres truites de més de 22 centímetres | Acció Climàtica
Aquest dissabte s'ha iniciat el període hàbil de pesca de truita comuna a les aigües de baixa muntanya de Catalunya. La temporada finalitzarà el 25 d'agost per la pesca extractiva i el 20 d'octubre en la modalitat sense mort, retornant l'animal pescat a l'aigua amb el mínim dany possible. Mentrestant, la pesca en aigües d'alta muntanya començarà l'11 de maig.

Enguany, en pesca extractiva s'autoritza un màxim diari de tres truites de més de 22 centímetres a tot Catalunya, excepte en les zones de reserva genètica on el màxim serà de dos, amb la mateixa mida mínima.
 
D'altra banda, es permetrà la captura de fins a 5 quilos d'espècies eurihalines a la zona de pesca que va des de la desembocadura de l'Ebre fins a Tortosa, i es fixa en 42 centímetres la mida del llobarro, en 30 centímetres la de l'orada i en 16 centímetres la de qualsevol espècie de llisa, per tal d'homogeneïtzar les mides amb les establertes a la normativa de pesca marítima.
 

Classificació de les espècies

L'anguila, l'agulleta de riu, el gobi tacat i el jovell passen a ser espècies no pescables. L'anguila només es pescarà amb finalitats comercials en el marc de les llicències de pesca professional. Mentrestant, totes les espècies exòtiques tenen, en cas de captura accidental, el mateix tractament que les espècies exòtiques invasores catalogades.

Això vol dir que s'han de sacrificar en el moment de la captura i no poden ser tornades a l'aigua. En totes les zones de pesca controlada en aigües de salmònids, zones de pesca controlada intensiva i zones de pesca lliure sense mort s'autoritzen únicament els hams sense arponet o amb arponet completament aixafat.
 


Altres notícies que et poden interessar








 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació