Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigüestortes

El PSC demana transparència en el concurs per triar la direcció del Parc Nacional d'Aigüestortes

El grup parlamentari socialista ha registrat una bateria de preguntes arran de la convocatòria de la plaça, vacant des del passat 23 de febrer

Pallars Digital Espot | 13 de març de 2024 a les 08:50
Dos visitants al Parc Nacional d'Aigüestortes, en imatge d'arxiu | ACN
El PSC ha demanat al Govern "transparència i aplicar criteris i mèrits clarificadors" en el concurs per triar la nova direcció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La plaça va quedar vacant el passat 23 de febrer després de la renúncia sorpresa de Laia Calaf, que només duia un any i mig en el càrrec.

El grup parlamentari socialista ha registrat una bateria de preguntes al constatar, afirmen, que "en la darrera elecció no va haver-hi un resultat satisfactori com ho demostra les diferents renúncies de personal tècnic en els darrers mesos, així com els dubtosos criteris de selecció i transparència de l'anterior convocatòria".
 
El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat que, "qüestionem que, després de la dimissió de l'anterior directora del parc, no s'apliquin els criteris i procediments correctes".

Ordeig exposa que en la darrera convocatòria "es van marcar requisits acadèmics i no experiència i, en canvi, en aquesta s'ha fet al revés, obviant la formació". No s'inclou, assenyala, "un nombre mínim d'entrevistes, ni requeriments concrets, justos i nítids de puntuació i es limita la ubicació física del lloc de feina a un sol centre quan el Parc compta amb diferents centres a les diferents comarques que el conformen".
 
El diputat socialista ha recordat que "parlem de l'únic Parc nacional de Catalunya, amb gairebé 42.000 hectàrees que arriben a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran i el Pallars Jussà. Un espai de riquesa mediambiental i patrimonial que requereix de la millor gestió possible", ha asseverat.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació