Diumenge, 28 d'abril de 2024
habitatge

El Sindicat d'Habitatge del Sobirà crida a pressionar l’Ajuntament de Sort per aconseguir un «canvi de model»

Demanen a la ciutadania trucar directament al consistori per forçar-lo a limitar les llicències turístiques, penalitzar els propietaris i pressionar les immobiliàries

Pallars Digital Pallars Sobirà | 11 de març de 2024 a les 09:40
El Consell del Sobirà i l'ajuntament van demanar als propietaris que lloguessin els seus pisos a persones en risc d'exclusió social | TGE
El Sindicat d'Habitatge del Pallars Sobirà ha fet una crida a les xarxes socials a pressionar l'Ajuntament de Sort per aconseguir un canvi de model. Tot plegat, afirmen, després que tant el consistori com el Consell Comarcal del Pallars Sobirà demanessin als propietaris del municipi que lloguessin els seus pisos a persones en risc d'exclusió social.

 
Des del Sindicat es pregunten "quan faran ells alguna acció que de veritat generi canvis en aquest model d’habitatge que ens està fent fora de casa". En aquest sentit, han instat la ciutadania a què truqui al telèfon de l'ajuntament per dir que no estan d'acord amb la seva crida i per fer una proposta "per canviar el model".
 

 
Entre d'altres proposen la limitació o la retirada de llicències turístiques, exigint requisits de difícil compliment, o bé limitant un cert nombre de llicències per propietari. D'altra banda, demanen penalitzar els propietaris que superin el límit dels preus del lloguer; impulsar mesures perquè els lloguers siguin per tot l'any per a gent que vulgui establir-se al territori. 

Així mateix, posen sobre la taula penalitzar els propietaris d'habitatges que romanguin buits durant la major part de l'any, com també pressionar les immobiliàries perquè "deixin de fer contractes il·legals".
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació