Dissabte, 27 d'abril de 2024
ple municipal

​El ple de la Pobla de Segur aprova el canvi de nom del passeig Josep Borrell per 1 d'Octubre

Ara fa just un any que els veïns van decidir modificar el nom a través d'una consulta ciutadana

Pallars Digital La Pobla de Segur | 7 de març de 2024 a les 19:49
Imatge de la votació al ple d'aquest dijous | Ajuntament
Quan fa just un any de la consulta ciutadana a la Pobla de Segur per decidir el canvi de nom del passeig Josep Borrell per 1 d'Octubre, el ple de l'ajuntament l'ha aprovat aquest dijous a la tarda, per vuit vots a favor (ERC i Junts) i tres en contra. El passeig Josep Borrell inclou un carrer i un passeig que rebien fins aquest dijous el mateix nom. Marc Baró, alcalde de la Pobla de Segur, ha explicat que el passeig que voreja el riu passarà a dir-se passeig del Flamisell, mentre que el carrer es dirà 1 d'Octubre.
 

Quan s'aplicarà el canvi de nom?

Tal com ha informat l'ajuntament poblatà, el consistori traslladarà l’acord del ple a l’Institut Nacional d’Estadística, Correus, la Generalitat de Catalunya, el Registre de la Propietat, entre d’altres organismes i institucions, i també a les persones interessades en aquest procés de canvi de denominació. D’altra banda, l'ajuntament també expedirà certificacions oficials del canvi de nom per facilitar les gestions al veïnat d’aquest carrer en cas que ho necessitin per fer alguna gestió personal.


A la consulta de l'any passat, organitzada per l'ajuntament, hi van participar 322 persones; 250 van apostar pel canvi (78%), mentre que 64 volien mantenir el nom, dedicat a l'actual Alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat i natural del poble. El grup del PSC, que hi ha votat en contra, ha denunciat l'"actitud inquisitorial" de l'equip de govern.
 

Imatge de la vitació al ple d'aquest dijous.. Foto: M. Lluvich / ACN 

 
 
De fet, en un comunicat enviat abans del ple, el portaveu socialista, Carles Boix, s'ha mostrat molt crític amb la decisió i ha afirmat que "el dia d'avui no serà recordat com un dia d'unió i retrobament, sinó com un dia a lamentar".

Boix ha dit que se li ha retirat el nom al passeig "pel simple fet d'expressar en públic les seves opinions polítiques". "Avui és un dia molt trist per a la democràcia i per la Pobla", ha sentenciat Boix. De fet, el portaveu socialista ha recordat que "hi va haver un 75% d'abstenció i una participació irrisòria, de poc més d'un 10% de la població".
 
D'altra banda, en el punt anterior al canvi de nom del passeig, l'Ajuntament de la Pobla també ha aprovat per unanimitat deixar sense efecte el títol de fill adoptiu al general franquista Heliodoro Rolando de Tella, concedit el 7 d'abril de 1939. Tal com ha exposat el regidor de cultura, Ramon Enric Guimó, l'objectiu és "esborrar de la Pobla les mostres d'exaltació franquista i la seva repressió".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació