Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigua

L'aigua de Peramea també surt neta de nonilfenol i ja és apta per al consum

El ajuntaments afectats, l'ACA, el Departament de Salut i la Diputació de Lleida es reuniran per analitzar la situació

Pallars Digital Peramea | 5 de març de 2024 a les 11:18
Imatge recent del poble de Peramea | TGE
Les analítiques de l'aigua de Peramea, al municipi de Baix Pallars, també han sortit netes de nonilfenol, el component químic detectat el passat 20 de febrer que va obligar a restringir el consum d'aigua de beure en aquest poble i també als de Sorpe, Rialp, Alins i Massalcoreig (el Segrià).

El Departament de Salut preveu tenir aquest dimarts els resultats de Massalcoreig, que s'esperen també negatius. A Sorpe, Alins i Rialp ja es va aixecar la restricció la setmana passada. En els pròxims dies es farà una reunió entre els ajuntaments que han estat afectats, Salut, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Diputació de Lleida per analitzar tot el que ha passat i quina és la situació.

 

Darrer poble del Pallars en rebre els resultats

Durant els dies que els veïns no han pogut beure aigua de boca, els ajuntaments han distribuït aigua embotellada. Mentrestant, la Diputació de Lleida s'ha fet càrrec de pagar les despeses de subministrar-la als ajuntaments afectats per l'aparició a les xarxes de distribució d'aquest component químic vinculat als detergents industrials.
 
La demora dels resultats va suscitar fortes crítiques per part de l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, que va criticar la lentitud del laboratori encarregat d'analitzar les mostres. Sentinella lamentava la "poca serietat", i assegurava a Pallars Digital que "s'hauran de demanar explicacions i responsabilitats". 

I és que tot i ser els primers a detectar el nonilfenol a l'aigua del poble, Peramea ha sigut el darrer poble del Pallars en rebre els resultats positius.


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació