Diumenge, 28 d'abril de 2024
Ensenyament

Clam unànime contra el possible tancament d'una línia d'I3 a l'Escola Valldeflors de Tremp

Una quarantena de persones entre famílies, sindicats i docents s'han concentrat aquest dimarts al pati del centre públic

Jordi Ubach Llorens Tremp | 5 de març de 2024 a les 14:02
Imatge de la concentració al pati de l'Escola Valldeflors | TGE
Una quarantena de persones s'han concentrat aquest dimarts al migdia al pati de l'Escola Valldeflors de Tremp davant l'amenaça de tancament d'una línia d'I3 del centre per part del Departament d'Educació, motivat per la baixa natalitat. Sindicats d'educació i membres de l'equip docent han donat suport a l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'escola, que uns dies enrere ja havien mostrat la seva preocupació a través d'un comunicat.


L'AFA demana que es mantinguin les dos línies actuals d'I3 de l'Escola Valldeflors i que es recuperi el grup d'I5 perdut aquest curs. Segons ha detallat Gemma Romero, mare d'un futur alumne, eliminar un dels dos grups d'I3 provocaria deixar una sola classe amb una ràtio superior als 20 alumnes, que és precisament el límit que el Departament d'Educació vol establir, tal com va anunciar ahir en roda de premsa la consellera, Anna Simó.

A més, segons Romero, "hi hauria famílies que es veurien obligades a inscriure els seus fills en una escola de caràcter religiós per contra de la seva voluntat", tot i que ha volgut deixar clar que "no anem en contra de l'escola concertada, el que reclamem és que es defensi el dret a escollir quin tipus d'educació volem donar als nostres fills", ha declarat. Actualment, la capital del Pallars Jussà compta amb tres línies d'I3, dos a l'Escola Valldeflors, que és pública, i un al Col·legi Maria Immaculada, que és concertat i religiós.
 

Dijous hi ha prevista una nova manifestació. Foto: TGE

 

Els sindicats s'uneixen a la causa

A la concentració d'aquest dimarts hi han participat representants de CGT Ensenyament, entre els quals Emili Llorente, que ha dit que el que s'està intentant fer a Tremp és "recolzar l'escola concertada", mentre les famílies i els docents estan "molt contents" amb el funcionament de l'escola pública. Llorente ha alertat de la possibilitat que una família laica hagi d'acabar portant els seus fills a una escola religiosa si s'elimina la línia d’I3 del Valldeflors.

Un altre sindicat que s'ha pronunciat avui és UGT-SP, que demana que el procés de preinscripció "es realitzi amb normalitat", sense "cap interferència ni assenyalament", deixant que les famílies puguin exercir el seu dret d'elecció de centre "sense coaccions". Finalment, aposten pel manteniment de totes les línies, donat que suposen una baixada de ràtios i una millora en la qualitat de l'educació.

Les famílies han iniciat una campanya de recollida de signatures en diferents establiments i comerços de la ciutat per tal de sumar més adhesions a la seva reivindicació. Per dijous, a més, s'ha previst una nova manifestació a Tremp, en aquest cas, davant els Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran, mentre que no es descarten futures noves accions. 
 

La problemàtica arriba al Parlament

Mentrestant, En Comú Podem ha registrat una bateria de preguntes al Parlament de Catalunya davant la "preocupació" que els provoca aquest cas. Els comuns consideren que "la decisió del Departament d'Educació d’afavorir l’escola concertada i religiosa de Tremp, en detriment de l’escola pública, no es justifica de cap de les maneres”. Creuen que és "un atac directe a la lliure elecció de centre que tenen estudiants i famílies”.

Per aquests motius, els comuns insten a aturar "aquesta mala decisió”. Amb les preguntes registrades al Parlament, En Comú Podem espera "conèixer les motivacions que han dut el Govern a prendre aquesta mesura".


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació