Dissabte, 27 d'abril de 2024
Editorial

Nova etapa, energia renovada

«El nostre estimat ofici es troba en un moment de canvis profunds que volem afrontar amb total autonomia, amb llibertat i des d'una perspectiva purament local, eminentment pallaresa»

Pallars Digital Tremp | 13 de març de 2024 a les 08:00
Editorial | Pallars Digital
La premsa local i comarcal catalana es distingeix de la resta pel seu model de periodisme popular i de qualitat gràcies a quatre pilars fonamentals: la proximitat, el pluralisme polític, ser un element d'identitat de comarques i poblacions, i també el foment de la llengua catalana. Des del seu naixement, el 27 de maig de 2013, el diari Pallars Digital ha fet d'aquests pilars la seva raó de ser.

El passat 1 de març, el diari de les comarques pallareses va encetar una nova etapa en solitari després de nou anys d'aliança amb NacióDigital. La decisió ha estat el resultat d'un procés de meditació i maduració profund, i en cap cas fàcil. Sota el paraigües del que ha estat durant molts anys el mitjà líder de la premsa digital a Catalunya, Pallars Digital s'ha fet gran, i això ha ajudat a convertir el diari en l'altaveu informatiu de referència al Pallars.

Tot i aquesta profitosa aliança, ha arribat el moment en què els interessos i els objectius de tots dos mitjans han canviat, i en conseqüència, els camins han divergit de manera natural. El nostre estimat ofici es troba en un moment de canvis profunds que volem afrontar amb total autonomia, amb llibertat i des d'una perspectiva purament local, eminentment pallaresa. Perquè tenim clar que aquesta és la manera més honesta i efectiva de servir a la nostra comunitat.

El periodisme local i comarcal és l'última trinxera; pedrera i camp de batalla de grans periodistes, però també el principal mitjà d'expressió de territoris allunyats dels principals centres de decisió. Hem reivindicat i seguirem reivindicant el periodisme rural; l'extensió i la dispersió territorial de les nostres comarques són factors determinants que s'afegeixen a les dificultats que ja de per sí té un mitjà petit com el nostre.

L'experiència adquirida en aquests gairebé 11 anys de vida ens impulsen a seguir treballant perquè les pallareses i els pallaresos puguin continuar accedint a una informació clara, rigorosa, contrastada i lliure. I la garantia de que aquesta via és possible està en mans, precisament, de les pallareses i els pallaresos, dels subscriptors i dels lectors que dia a dia creuen i fan confiança al nostre diari. 

Pallars Digital torna als orígens, i això no significa fer un pas enrere, ben bé el contrari. És un pas decidit i necessari per iniciar un nou camí en solitari que afrontem amb il·lusió, esperança i energia renovada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació