Dissabte, 27 d'abril de 2024
Ple municipal

L'Ajuntament de Tremp dona suport a la pagesia amb una declaració institucional

El ple celebrat aquest dilluns també ha aprovat una moció conjunta en defensa de l'ús públic dels rius

Pallars Digital Tremp | 5 de març de 2024 a les 08:27
Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns | TGE
El ple de l'Ajuntament de Tremp celebrat aquest dilluns ha aprovat una declaració institucional en suport a la pagesia davant la crisi i les mobilitzacions del sector agrari. La declaració expressa la importància de defensar els interessos del sector primari i insta a les administracions a adoptar polítiques actives per revertir la crisi.
 
El document també reafirma el compromís del consistori per tal de seguir impulsant mesures de suport als productors, productes i  mercats de proximitat, principalment dins del marc del projecte Al teu gust, aliments del Pallars.
 

Imatge del ple municipal celebrat aquest dilluns. Foto: TGE

 
D'altra banda, el plenari també ha tractat l'actualització del contracte de subministrament d'una solució software de gestió d'expedients, el conveni de gestió del fons de finançament Next Generation pel projecte de comerç, així com la taxa per la retirada de vehicles abandonats o estacionats defectuosament o abusivament a la via pública.
 

Moció contra la privatització dels rius

El ple d'aquest dilluns també ha ratificat una moció conjunta dels grups municipals en defensa de l'ús públic obert a tota la ciutadania dels rius i de rebuig a la privatització de la seva gestió. Tot i que la Generalitat ja ha retirat la proposta de reglament, s'insta als grups parlamentaris a tramitar al parlament la derogació de l'article 28.5 de la Llei de pesca
 


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació