Diumenge, 28 d'abril de 2024
pesca

El Govern accepta eliminar les concessions d'aprofitament de la pesca de riu

Ho ha fet a petició del sector, que s'oposava també a la creació de centres piscícoles per repoblar trams privatitzats

Pallars Digital Pallars | 4 de març de 2024 a les 10:20
Un pescador al riu Noguera Pallaresa | M. Lluvich / ACN
El Consell de Pesca Continental de Catalunya ha acordat continuar la tramitació del futur Reglament de Pesca "pels beneficis que comporta" pel sector. En una trobada que es va mantenir dijous a Barcelona amb un ampli consens dels integrants de la reunió, es va acordar l'eliminació a l'esborrany del futur text els temes relacionats a la regulació de les concessions d'aprofitament de pesca i l'apartat dels centres de recuperació.

En el cas de les concessions de l'aprofitament pesquer, el Departament d'Acció Climàtica i el mateix Consell consideren que la situació actual de la pesca continental a Catalunya no requereix que la gestió de l'aprofitament pesquer de les zones de pesca controlada es realitzi mitjançant concessió.
 
El sector pesquer, com també la nova Plataforma per la defensa dels nostres rius, havien demanat al Govern la derogació de la totalitat del títol VI i l'article 37 de la Proposta de Reglament de la Llei d'ordenació sostenible de la pesca continental, que es troba en fase d'exposició pública i contempla privatitzar la pesca als rius així com la creació de centres piscícoles per repoblar qualsevol tram en concessió.

 
La directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas, ha dit que "no és voluntat" del Departament d'Acció Climàtica ni fer concessions de trams de riu ni, molt menys, privatitzar els rius de Catalunya. Sanitjas ha explicat que es retirarà el títol VI i l'article 37 perquè creu que la millor manera de gestionar els rius és com s'està fent ara; amb una gestió unificada que realitza l'administració i que garanteix la conservació d'aquests espais i l'aprofitament sostenible de la pesca.

En referència a la tramitació per obtenir l'autorització dels centres de recuperació de fauna, s'ha proposat també fer una modificació a l'esborrany del reglament. Així, se suggereix que els centres de recuperació de la fauna en aigües continentals resten sotmesos al règim d'autorització aplicable als establiments d'aqüicultura previst a la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítima.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació