Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

Les nevades del cap de setmana deixen fins a 40 centímetres al Pallars

L’acumulació de neu ha obligat a tancar el Port de la Bonaigua per risc d’allaus, mentre que les pistes d’esquí són les grans beneficiades

Pallars Digital Pallars | 4 de març de 2024 a les 08:45
A l'estació d'Espot Esquí s'han registrat gruixos d'entre 20 i 35 centímetres de neu nova | FGC
Les nevades d'aquest cap de setmana han deixat gruixos de fins a 50 centímetres al Pallars. Les grans beneficiades per aquest darrer temporal de neu han estat les estacions d'esquí on, malgrat el fort vent, s'ha registrat una "bona" afluència de visitants. Des de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) asseguren que encaren els propers dies "amb bones perspectives", i els equipaments ja treballen per ampliar el domini esquiable.

Port Ainé, on han rebut uns 3.000 esquiadors, han caigut entre 25 i 40 centímetres de neu nova, mentre que a Espot Esquí s'han registrat gruixos d'entre 20 i 35 centímetres, i durant el cap de setmana ha tingut fins a 2.100 visitants. D'altra banda, la nevada ha permès obrir els circuits d'esquí de fons en estacions com Tavascan Virós-Vallferrera, fins ara inoperatives.
   
A escala general, la neu ha fet acte de presència per sobre dels 500 metres, tant al Pallars Sobirà com al Pallars Jussà. Destaquen els 34 centímetres a Espot, els 29 centímetres a la Bonaigua o els 28 centímetres a Certascan. D'altra banda, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), entre dissabte i diumenge la precipitació acumulada va ser de 44,1 mm a Salòria, mentre que més al sud, a Peramea, se'n van registrar 20,2.

També han quedat tenyides de blanc zones com la Vall Fosca, on la nevada ja va començar amb força el dissabte. Finalment, la precipitació acumulada a la Central de Capdella ha estat de 46,4 mm, mentre que al poble de Capdella s'han recollit fins a 48 mm. A pocs dies per l'inici de la primavera, doncs, el Pallars i les muntanyes que el rodegen, com ara el Montsec, tornen a estar ben emblanquinades.
 

 

Tancat el Port de la Bonaigua

Inicialment, una quinzena de carreteres s'han vist afectades per la nevada, però s'han anat reobrint al llarg del matí de diumenge i només la C-28 es manté aquest dilluns tallada al Port de la Bonaigua per risc d'allaus. A més, són obligatòries les cadenes al tram entre la Peülla i València d'ÀneuEn aquest enllaç et facilitem, en temps real, l'estat de la xarxa viària.
 

 Consulta la previsió del temps per les properes hores


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació