Dissabte, 27 d'abril de 2024
Esports

El CF Pobla supera l’Olímpic d’Artesa i ja suma 22 punts consecutius (4-1)

El CF Tremp s'allunya en el liderat tot i empatar a Bellcaire (1-1), i en bàsquet, el CB Tremp cau a la pista del Bellpuig (76-75)

Tomàs Garcia Espot La Pobla de Segur | 4 de març de 2024 a les 09:30
El CF Pobla continua intractable: 7 victòries en les últimes 8 jornades | TGE
El CF Pobla continua intractable: set victòries en les últimes vuit jornades, i ja suma 22 punts consecutius des del mes de desembre. La darrera, aquest diumenge contra l'Olímpic d'Artesa de Segre, no ha estat de les més complicades, però igualment els poblatans van haver de treballar de valent per sumar els tres punts. Tot i les nombroses oportunitats, Miki Molleví no obria la llauna fins al minut 31 després d'una bona passada d'Uly.

A la represa, els locals van sortir una mica adormits, però amb l'objectiu de matar el partit, cosa que aconseguien al 56 gràcies a Roger Plana. El jugador d'Aramunt, que sortia com a titular, va ser molt efectiu per banda dreta. En línies generals, l'equip es va mostrar molt ordenat i seriós, a excepció de la badada en defensa del minut 65, que va permetre l'Olímpic retallar distàncies.

Roger Plana celebrant el seu gol amb Llebot. Foto: TGE

Tot i l'entrebanc, els poblatans no van voler especular, i durant el darrer quart d'hora de partit van aprofitar per sentenciar. Miki Molleví feia el doblet al 74, mentre que Luís Cueto, que debutava amb l'equip com a central, aprofitava una escapada per marcar el quart. Amb aquests bons registres, el Pobla és vuitè a la classificació amb 33 punts, els mateixos que els dos equips que té per sobre a la classificació.

Més líders tot i l'empat

Mentrestant, el CF Tremp no va passar de l'empat a 1 al camp del Bellcairenc en un partit sense massa ocasions, però sí amb alguna polèmica. Els trempolins s'avançaven a les portes del descans després que Mutu aprofités un rebuig a la sortida d'un córner. A la segona meitat, una falta picada pel rival va agafar per sorpresa al porter trempolí, que va calcular malament la trajectòria de la pilota.

A amb l'empat al marcador, el partit va pujar de temperatura, i al minut 82 Mutu era expulsat amb vermella directa. I a poc pel xiulet final, Moha rebia una falta dins l'àrea que no era sancionada amb un penal tot i que la samarreta del jugador va quedar ben esparracada. Tot i l'empat, agredolç, els trempolins són ara més líders gràcies a les ensopegades dels rivals directes. Són a sis punts del Vallfogona, que va caure contra l'Andorra B, mentre que el Bellpuig, tercer classificat, tampoc va passar de l'empat.

A Quarta Catalana, el FC Rialp es va retrobar amb la victòria al camp del Sant Ramon i no llença del tot la tovallola en la lluita per l'ascens. Els de Santi Fité es van avançar amb un gol de Jose Alberto des del punt de penal al minut 44, i el mateix jugador feia el segon a la sortida del descans. Finalment, Eric Gonzalvo sentenciava amb una diana al minut 85. Els del Pallars Sobirà són ara tercers a la taula amb 37 punts.

Derrota per la mínima amb final polèmic

En bàsquet, la polèmica arbitral torna a sobrevolar la derrota del CB Tremp, que dissabte va caure per la mínima (76-75) a la pista del Bellpuig. En un partit molt igualat contra un equip fort i físic, els de Diego Roldán confiaven en la victòria tot i no desplegar un joc brillant. L'actuació dels col·legiats, segons l'entrenador pallarès, va determinar el resultat final.

Quan faltaven 4,4 segons, els trempolins guanyaven de tres punts, però una falta antiesportiva mal assenyalada permetia al Bellpuig retallar distàncies des dels tirs lliures. Després de treure de banda, el base local cometia passos -no assenyalats- abans d'anotar el triple decisiu. En l'última jugada, Xema rebia una falta que tampoc era xiulada, i que hauria pogut capgirar de nou el marcador. Per la seva banda, el filial trempolí va perdre per 77 a 32 a la pista del Calaf.

RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Tercera Catalana - Grup 15
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Futbol - Quarta Catalana - Grup 27
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Primera Territorial - Grup 1
 RESULTATS I CLASSIFICACIÓ: Bàsquet - Segona Territorial - Grup 1