Dissabte, 27 d'abril de 2024
Meteorologia

Avís per la nevada que pot deixar més de 20 centímetres al Pallars

La cota de neu voltarà els 1.200 metres i podria arribar a baixar puntualment fins els 1.000 metres, segons el Servei Meteorològic

Pallars Digital Pallars Jussà | 2 de març de 2024 a les 08:11
La nevada aquest matí a Capdella | Projecte4estacions
Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Neucat per la previsió de nevades que entre aquest dissabte i diumenge poden superar els 20 centímetres de gruix a cotes superiors als 1.400 metres a les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. La cota de neu voltarà els 1.200 metres i podria arribar a baixar puntualment fins els 1.000 metres.
 
Tot i que de manera tímida, en alguns punts les precipitacions han arribat ja aquesta matinada i seguiran durant tot el matí, amb una copta de neu per damunt dels 1.000 metres. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), les nevades s'aniran fent extenses i intenses a mesura que avanci les hores i es preveu que el pic màxim arribi a la tarda. La nevada serà constant i això fa que les acumulacions puguin ser considerables.

 
El cap de setmana acabarà encara amb inestabilitat, amb un diumenge encara inestable, tot i que la nuvolositat quedarà més restringida al vessant nord del Pirineu i les precipitacions tendiran a ser més febles i esporàdiques. Les temperatures tocaran fons el diumenge, per remuntar a inicis de setmana, quan sembla que tindrem dies més tranquils.
 
Com a conseqüència de la nevada, algunes carreteres del Pallars podrien quedar afectades per la neu i el gel acumulats a la via, com és el cas ja de la C-28 al Port de la BonaiguaEn aquest enllaç et facilitem, en temps real, l'estat de la xarxa viària.

 Consulta la previsió del temps per les properes hores


Altres notícies que et poden interessar







 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació