Dissabte, 27 d'abril de 2024
aigua

L'aigua a Rialp i Alins torna a ser apta per al consum després que les analítiques surtin netes de nonilfenol

Se sumen a Sorpe, mentre que Peramea i Massalcoreig resten a l'espera de conèixer els resultats, fet que ha indignat l'Ajuntament de Baix Pallars

Pallars Digital Rialp | 1 de març de 2024 a les 08:30
Un veïna de Rialp amb ampolles d'aigua facilitades per l'ajuntament | M. Lluvich / ACN
L'aigua de Rialp i Alins ja és apta per al consum després que les analítiques hagin sortit netes de nonilfenol, el component químic que des de la setmana passada obliga a restringir el consum d'aigua de boca en municipis del Pallars Sobirà i el Segrià.

En aquest sentit, Rialp i Alins han recuperat la normalitat en el consum d'aigua després de Sorpe, que ho va fer dilluns, mentre que Peramea i Massalcoreig (el Segrià) resten a l'espera de conèixer els resultats dels estudis. Des de dimecres passat, els veïns havien de fer servir aigua embotellada per beure i cuinar, igual que als altres municipis afectats.
 

Peramea encara espera els resultats

En contrapartida, Anna Sentinella, alcaldessa de Baix Pallars, ha criticat en declaracions a Pallars Digital la lentitud dels resultats de l'aigua de Peramea. Sentinella assenyala que la situació és "prou greu i urgent per tenir resultats amb celeritat", però lamenta que hi ha "poca serietat" i que els hagi tocat el laboratori "menys efectiu".
 
D'altra banda, l'alcaldessa afirma que si els resultats són com els de la resta de municipis, igualment "s'hauran de demanar explicacions i responsabilitats". Tot i ser dels primers pobles de la comarca en detectar el nonilfenol -fa més d'una setmana- Sentinella apunta que encara no els han assegurat quan arribaran les seves contramostres. "Molt malament", ha asseverat.

Durant aquest temps, la Diputació de Lleida s'ha fet càrrec de pagar les despeses de subministrar aigua potable als ajuntaments afectats per l'aparició a les xarxes de distribució d'aquest component químic vinculat als detergents industrials.
 


Altres notícies que et poden interessar







 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació